Tweelingzussen Laura en Anne Verwaal. Foto: Alexander Wesselink

Tweelingzussen Laura en Anne Verwaal. Foto: Alexander Wesselink

Tweelingzussen Laura en Anne
halen nog eenmaal alles uit de kast voordat zij hun woonwinkel in
Zutphen sluiten

Komende tijd aantrekkelijke kortingen bij Lauran Wonen in de Spittaalstraat

Door Rudi Hofman

ZUTPHEN - Voor een smaakvolle woonkamerinrichting kunnen klanten nog tot in het eerste kwartaal van 2023 terecht bij Lauran Wonen aan de Spittaalstraat. Eigenaressen Laura en Anne Verwaal hebben met pijn in het hart besloten te stoppen. Door aantrekkelijke kortingen te bieden, hopen de 27-jarige tweelingzussen de volledige voorraad te verkopen. Als iemand interesse heeft in een winkelovername, dan is diegene van harte welkom voor een goed gesprek.

Ze wilden ‘altijd al eens iets samen doen’ en toen zij begin 2020 hoorden dat er een geschikt winkelpand in de Spittaalstraat te huur was, hapten Anne en Laura Verwaal gretig toe. In maart van dat jaar openden zij trots Lauran Wonen. Een week later brak de coronacrisis uit. 

Verrast
Laura: “De mogelijkheid om samen een woonwinkel te beginnen kwam mooi op ons pad. Voorheen zat hier het Snuffelpaleis. In het begin profiteerden we daar van, omdat het Snuffelpaleis klanten uit het hele land trok en deze mensen ook naar onze winkel kwamen. We hebben het een tijdlang echt druk gehad. Vaak stonden er ’s ochtends voor opening al klanten te wachten.”
“Als mensen buiten staan, denken ze dat het een kleine winkel is. Bij binnenkomst reageren ze verrast door de grootte, het assortiment en de gastvrije ontvangst”, vult Anne haar iets oudere tweelingzus aan.

Lauran Wonen biedt klanten een totaalpakket op het gebied van woonkamerinrichting in een door de zussen als ‘landelijk en industrieel’ omschreven stijl. Naast een zeer ruim aanbod aan eetkamer- en salontafels, zitmeubelen en kasten bestaat het assortiment uit verlichting, vloerkleden en talrijke woonaccessoires. Eetkamerstoelen en tafels voor de keuken zijn in de winkel (en in de webshop) ook te koop.

“We zijn premiumdealer van het meubelmerk UrbanSofa en hebben verder bijvoorbeeld meubels van Tower Living, woonaccessoires van Brynxz Collections en Still Collection en verlichting van Frezoli Lightning”, zegt Laura. Zij heeft een toeristische opleiding genoten, terwijl Anne een interieuropleiding achter de rug heeft. Anne geeft klanten dan ook met veel plezier interieuradviezen.

Impact crises
Alle recente crises waarmee onze samenleving te maken heeft (gehad), hebben ertoe geleid dat de klandizie en verkoopresultaten van Lauran Wonen fors zijn teruggelopen. De impact van de coronacrisis - met zijn langdurige lockdowns - behoeft geen nadere toelichting, maar ook de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne hakken er in. De oorlog leidt tot veel hogere transport- en materiaalkosten en aanzienlijk langere levertijden, terwijl de inflatie en extreme energieprijzen veel mensen ervan weerhouden nu in hun woonkamer te investeren.

Hier komt volgens Anne en Laura nog bij dat de aanloop van passanten/klanten in de Spittaalstraat de laatste tijd flink is gedaald. Er zijn diverse winkels verdwenen en daar komen dan woningen of eettentjes voor terug. Dit gaat ten koste van de aantrekkingskracht van de Spittaalstraat als winkelstraat.

Alles bij elkaar opgeteld, ziet de tweeling geen gezonde toekomst meer weggelegd voor hun woonwinkel. “Je kunt wel doorgaan maar dat heeft weinig zin”, concludeert Anne. Laura zegt dat zij en haar zus nog wel hebben nagedacht over het verhuizen naar een andere locatie. “Maar dat zou een veel te grote investering vergen.”

Knoop doorgehakt
Vandaar dat de jonge onderneemsters na een periode van twijfel afgelopen zomer de knoop hebben doorgehakt om ergens in de eerste maanden van 2023 Lauran Wonen te sluiten. De tweelingzussen sluiten niet uit dat zij in de verdere toekomst ooit weer iets voor zichzelf gaan beginnen

Anne en Laura hebben al een goed beeld waarop zij zich na Lauran Wonen willen richten. De Doetinchemse Anne hoopt aan de slag te kunnen als doktersassistente in een huisartsenpraktijk. Laura uit Hoog-Keppel gaat haar vriend helpen, die in Kampen een dierenspeciaalzaak en in IJsselmuiden een bloemenwinkel heeft. 

Voorlopig is dit allemaal toekomstmuziek. De zussen focussen zich de komende maanden volledig en met onverminderd enthousiasme op Lauran Wonen. Momenteel geldt op bijna alle tafels al een korting van 30 procent en klanten mogen meer aantrekkelijke kortingen verwachten. Maar wie te lang wacht om zijn of haar droommeubel te kopen, die loopt het risico achter het net te vissen.

Koffie staat klaar
Spijt van hun in 2020 begonnen woonwinkelavontuur heeft de tweeling geen moment gehad. “We kijken er positief op terug. Ik heb de contacten met klanten en het geven van interieuradvies altijd leuk gevonden. Mensen zijn nog altijd welkom bij ons voor inspiratie en advies”, zegt Anne. “En de koffie staat altijd klaar”, vult Laura aan. “Het ondernemerschap was nieuw voor ons. We hebben heel veel geleerd, alleen hadden we vooraf wel andere verwachtingen.”


www.lauranwonen.nl

Lauran Woonwinkel Zutphen. Foto: Alexander Wesselink
Lauran Woonwinkel Zutphen. Foto: Alexander Wesselink