Acht gondels in Warnsveld, verlicht met waxinelichtjes zorgden voor een sprookje op de Berkel. Foto: Sandra Boogert
Acht gondels in Warnsveld, verlicht met waxinelichtjes zorgden voor een sprookje op de Berkel. Foto: Sandra Boogert

Bouwgroepen Treklust en ’t Pleintje vallen in de prijzen

Cultuur

WARNSVELD - Bouwgroep ‘Treklust’ is met de wisselbeker van de vakjury van de Gondelvaart 2022 naar huis gegaan. Marco Ribbink van touwtrekvereniging Treklust is blij: “Met touwtrekken hebben we nog nooit een beker gewonnen. Nu doen we voor de eerste keer mee met de Gondelvaart en winnen we meteen een supergrote beker voor in onze prijzenkast! Onze hijskraan kan ook echt hijsen en dat vond het publiek leuk. We zijn namelijk niet alleen eerste geworden bij de vakjury, maar ook nog eens derde bij de publieksjury. Er gaan dus twee bekers mee naar huis. Dankzij Meindert Hagenbeek hebben we meegedaan aan de Gondelvaart.”

Op het moment dat de Gondelvaart in het water dreigde te vallen, wegens gebrek aan gondels, is Meindert alle verenigingen van Warnsveld afgegaan met de vraag wie er een gondel wilde bouwen.

De eerste prijs van de publieksjury werd gewonnen door bouwgroep ’t Pleintje. Zij bouwden een replica van de Martinuskerk ter ere van het 1000-jarige bestaan van de kerk.

Alle bouwers werden door het bestuur van de stichting Gondelvaart tijdens de feestelijke prijsuitreiking in de Pauw uitgedaagd om een quiz te spelen. Dertig vragen over het dorp Warnsveld moesten binnen een bepaalde tijd opgelost worden. Sandra Boogert is één van de makers van de quiz en bestuurslid: “Elsitha en ik hebben dertig verschillende vragen bedacht. Zo wilden we weten hoe zwaar de zwaarste schnitzel van het Ooievaarsnest is en waar de grootste boom van Warnsveld staat. Het was leuk om de bouwers zo fanatiek te zien meedoen! Daarna werd onder de publieksprijsstemmers de vuurkorf met fles rosé (gesponsord door HUBO Zutphen) verloot. Deze prijs is gewonnen door mevrouw Roselaan uit Warnsveld.”

Uitslagen
Publieksjury: 1. ’t Pleintje, 2. Oud Brandweer, 3. Treklust.
Vakjury: 1. Treklust, 2. Hovobo, 3. ’t Pleintje.