Inloopavond groenstrook Den Elterweg

ZUTPHEN - Geen hoogspanningslijnen, saaie weilanden en maisvelden, maar natuur dicht bij huis. Met bomen, hagen en struiken en een klein bos met schaduw, voor als het te warm is thuis. Waar je verkoeling kunt vinden bij het water en slingerende beekjes. Met wandel-en fietspaden. Een voedselbos met noten- en fruitbomen, waarvan iedereen mag plukken. Of liever een blotevoetenpad?

Het kán omdat de hoogspanningskabels bij de Den Elterweg onder de grond gaan. In een strook van ongeveer 4 kilometer lang en 200 meter breed. Omgerekend ongeveer veertig voetbalvelden. 

Gemmie ten Velde, voorzitter initiatiefgroep Zutphen Ontspant: "Voorlopig noemen we het: klimaatpark Den Elterzoom. Laten we er samen voor zorgen dat dit park er komt. Waar je op adem kunt komen, dicht bij huis. En van kinds af aan de liefde voor de natuur meekrijgt en ervaart hoe fijn het is om samen buiten te bewegen. Daar blijven we gezond bij en worden we vrolijk van!"

Inloopavond
Kom op woensdag 28 september van 18.30 tot 21.00 uur naar de inloopavond in het Rode Kruisgebouw, van Drinenstraat 4 in Zutphen.

Als inwoner kan men aangeven welke ideeën en wensen er zijn voor het gebied. TenneT en de gemeente Zutphen zijn er ook. Zij geven uitleg bij de vragen over verkabeling.


www.zutphen
ontspant.nl

info@zutphen
ontspant.nl