Activiteiten Vredesweek Zutphen

ZUTPHEN – De werkgroep van PAX Ambassade voor de Vrede Zutphen organiseert diverse activiteiten in de Vredesweek, die van 17 t/m 25 september landelijk gehouden wordt. Op donderdagavond wordt er een film vertoond en op zondag een Walk for Peace gehouden.

Op donderdagavond 22 september wordt de film 'Jonge Helden in de oorlog' vertoond. Aanvang: 20 uur, gebouw Aan de Berkel, Prinses Marijkelaan 9A, Zutphen. De producent en regisseur van deze film, Ada Bruil, zal een korte toelichting geven. De film is door de jongerentoneelgroep Bravo uit Brummen opgenomen in Gelselaar en vertelt het verhaal van een jonge vrouw, die een onderduiker verbergt in de tweede wereldoorlog. Na afloop kunnen de aanwezigen van gedachten wisselen.
Op zondag 25 september wordt er een Walk of Peace georganiseerd, die langs diverse spirituele en vredesplekken in Zutphen zal leiden. Om 14 uur vertrekken de deelnemers bij het gebouw Aan de Berkel, Prinses Marijkelaan 9A, in Zutphen. Tijdens de wandeling wordt de Doopsgezinde Kerk, de St. Jan, de vredesnaald en de Moskee bezocht. De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer.

Opgave (niet verplicht) en inlichtingen: vrede-zutphen@apgen.nl.