Eerste Burendag in De Moesmate

ZUTPHEN - Eindelijk gaat het gebeuren! Buurtbewoners gaan in samenwerking met het Sociaal Wijkteam van Perspectief Zutphen de eerste Burendag in De Moesmate organiseren. Omdat het vrijwel gelijk loopt met de landelijke ‘Week tegen de eenzaamheid’ heeft de organisatie besloten deze dag te houden op zaterdag 1 oktober 2022. Het programma is in voorbereiding en de bewoners zijn druk bezig om er een geweldige happening van te maken.

Er is met het programma aandacht voor alle buurtbewoners, van jong tot oud. Voorlopig staan er al een aantal programmaonderdelen vast: het maken van vogelhuisjes die in de buurt opgehangen zullen worden; een wandeltocht door de wijk met verhalen over de buurt; het maken van een Boekenbieb kastje en als afsluiting samen eten en drinken, waarbij de organisatie hoopt dat de buurtgenoten hun kook- en bakkunsten aanwenden om er een culturele maaltijd van te maken van oliebollen tot loempia’s.

De organisatoren hopen op een hoge opkomst en de bereidheid om er een gezellig buurtfeest van te maken. Binnenkort kunnen de bewoners de flyer met alle informatie in hun brievenbus verwachten. Waarschijnlijk is er voor bepaalde onderdelen wel een aanmelding nodig.

Aanmelden als vrijwilliger om alles in goede banen te leiden? Geef je dan op bij de hopwoning van Perspectief, de Moesmate 191, of stuur een e-mail naar c.elissen@perspectiefzutphen.nl t.n.v. Cecìle Elissen.