Overtuin open op Open Monumentendagen

WARNSVELD - Op 10 en 11 september, tijdens de Open Monumentendagen 2022, is de Overtuin als Groen Monument vrij te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.  

De in een uitstekende staat van onderhoud verkerende historisch landschapstuin is bijzonder omdat er maar relatief weinig kleine tuinen zo goed bewaard zijn gebleven. De rijke geschiedenis van de tuin wordt uitvoerig beschreven in het magazine Overtuin Monument, wat verkrijgbaar is in de tuin. In de herfsttijd heeft de tuin zijn eigen charme. Met een prachtig oude struikhortensia voor zich kleurt de oude Japanse esdoorn langzaam naar dieprood. In de boomgaard dragen de vele fruitbomen een rijke oogst met zich mee. Op het terras kan men genieten van koffie en thee en appelgebak en appelsap uit eigen tuin.

Shut Up And Write
Voor het vijfde jaar is op de zondag een optreden van Shut Up And Write Zutphen. Ze verzorgen om 14.30 uur en om 15.45 uur een voordracht waarbij schrijvers en dichters optreden met eigen werk. Kom luisteren naar korte verhalen, veelstemmige gedichten, rake observaties, actualiteit, romantiek en satire, afgewisseld met pianomuziek van pianiste/componiste Tooske van Hinloopen.

Expositie galerie
In de galerie is de nieuwe expositie ‘De zee heeft vele gezichten' van Henny Ferwerda te zien. Henny werkt met kwast en paletmes in acryl op doek. Met aandacht voor kleuren, lichtval, contrasten en verhoudingen, ontstaan bij het schilderen steeds weer abstracte of gestileerde vormen: bomen, een verlaten landschap, de zee, de kust of het waddengebied. "Ik ben veel bezig met de zee, het wad en met imaginaire landschappen. Rustige kleuren, maar ook indrukwekkend donkere luchten en wolken met een lage horizon”, aldus Henny, die beide dagen aanwezig is.

De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Er is geen pinmogelijkheid.


www.deovertuin.nl