Werk van kunstenares Elke Seppmann. Foto: PR
Werk van kunstenares Elke Seppmann. Foto: PR

Op ontdekkingstocht in het donker met de werken van Elke Seppmann

Nieuwe expositie in gelegenheids- galerie ArtCore

ZUTPHEN – De nacht kent vaak twee gezichten: waar het herinneringen oproept aan melancholie, hangt ook mysterie en verleiding in de lucht. Zo is het ook met de werken van Elke Seppmann. Ogenschijnlijk alledaagse situaties in het donker worden moeiteloos verwerkt tot een magisch geënsceneerd lichtspel. Van 16 t/m 18 september exposeert de Duitse Seppmann haar nachtelijke taferelen in gelegenheidsgalerie ArtCore in Zutphen. 

Het tankstation als constante inspiratiebron
Elke Seppmann rondde in 2005 haar opleiding af aan de Vrije Kunstacademie in Essen. Na diverse exposities in binnen- en buitenland (o.a. Zweden, Tunesië, Zwitserland en Egypte) is het nu de buurt aan Zutphen. In de werken van Seppmann staat het thema ‘reizen’ centraal en dan met name tankstations in de nacht. “Met hun felle kleuren lonken ze veelbelovend in de schemering. Als stralend, schreeuwerig lichtpunt op desolate plekken. Het beeld fascineert me al jaren”, licht Seppmann toe.

Schilderijen, gekleurde houtsneden en objecten
De kunstwerken van Seppmann verschillen in techniek, vorm én materiaal. Zo toont de expositie naast schilderijen ook gekleurde houtsneden en objecten. “Ik observeer graag. Leg het liefst reisgewoontes vast. Tanken is daar een onderdeel van, maar ook thema’s als kamperen en picknicken vind je terug in mijn werk. Daarbij heb ik een voorliefde voor de nacht, maar sla de dag zeker niet over”, besluit Seppmann.

De expositie van Elke Seppmann is van vrijdag 16 september tot en met zondag 18 september tussen 12.00 en 17.00 uur te bezoeken in galerie ArtCore aan de Marspoortstraat 1 in Zutphen. Elke Seppmann zal persoonlijk aanwezig zijn om haar werken toe te lichten. Kijk voor meer informatie op de website.


www.artcorezutphen.nl

Werk van kunstenares Elke Seppmann. Foto: PR