Iedereen mag appels en peren plukken en proeven. Foto: Stefan van Dooremolen

 Iedereen mag appels en peren plukken en proeven. Foto: Stefan van Dooremolen

Oogstfeest Buurtbongerd De Braamkamp

ZUTPHEN - Dit jaar bestaat de Buurtbongerd 10 jaar. Het oogstfeest op zaterdag 10 september biedt een mooie gelegenheid om eens te komen kijken (en proeven) van de vruchten van de boomgaard. Iedereen is tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom. De Buurtbongerd is te vinden in de Braamkamp tegenover de dierenweide en naast de bijentuin.

Er is heel wat werk verzet in de afgelopen periode en de hoogstambomen doen hun uiterste best om goede, onbespoten vruchten te produceren. Appels, peren en in het midden een walnotenboom die het geheel overziet. De moestuin en de kruidentuin completeren de gaard.

Tijdens het oogstfeest is er van alles te proeven en te beleven. Zo is er koffie en thee met appeltaart en soep. Er is jam en chutney te koop, er is hand gesponnen wol te koop, iedereen mag appels en peren plukken en proeven (neem een tas mee), een imker vertelt over zijn bijen en de honing, bij de sappelaar zijn sappen te koop (en natuurlijk te proeven) en voor de kinderen zijn er diverse spelletjes. 

Enthousiaste vrijwilligers van de Buurtbongerd lopen rond en vertellen over de bomen en het onderhoud daarvan, zoals het snoeien.