Dinner in the sky is een van de vele evenementen dat in het Hanzejaar zal plaatsvinden. Foto: PR
Dinner in the sky is een van de vele evenementen dat in het Hanzejaar zal plaatsvinden. Foto: PR

‘Leve de Hanze’ leeft in Zutphen

Cultuur Zutphen

Stuur ideeën in vóór 19 september

ZUTPHEN – Zutphen Promotie riep vorige maand iedereen op om ideeën in te dienen voor de grote viering van de Hanze volgend jaar. Bastiaan Wevers, vanuit Stichting Zutphen Promotie coördinator voor het Hanzejaar 2023, is verheugd dat sindsdien al veel suggesties zijn aangemeld. “Ze zijn heel uiteenlopend, van kleinschalige activiteiten tot grote prestigieuze projecten. Omdat niet iedereen in de vakantietijd misschien onze oproep heeft gezien, hebben we de inzendperiode verlengd tot maandag 19 september.”

Wie zijn ideeën nog niet heeft ingediend, krijgt dus nog even de gelegenheid. “Deze maand gaan we alle ingekomen ideeën beoordelen en de haalbaarheid hiervan onderzoeken. In de voorbereidingen voor het Hanzejaar gaan we ook met diverse instellingen en organisaties in gesprek om samen tot een onvergetelijk themajaar te komen.”

Hanzejaar 2023
Zutphen viert in 2023 samen met acht andere Hanzesteden - Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen en Zwolle - het Hanzejaar. Het Hanzejaar is een ode aan de Hanzetijd, met een omvangrijk programma van evenementen en activiteiten. Bewoners, ondernemers en bezoekers zijn van harte welkom om mee te doen. Zij kunnen hun ideeën insturen op www.hanzejaarzutphen2023.nl.