Akiko Nanbu. Foto: PR
Akiko Nanbu. Foto: PR

Japanse Akiko Nambu bespeelt het Wijnhuiscarillon

ZUTPHEN - Op vrijdag 12 augustus om 19.30 uur speelt de Japanse gastbeiaardier Akiko Nambu op het Wijnhuiscarillon. Zij studeert beiaard aan de Nederlandse beiaardschool in Amersfoort bij docent en Zutphens stadsbeiaardier Frans Haagen. Akiko speelt een gevarieerd internationaal programma met naast bekende barokmuziek ook een oud Japans sprookje: 'The tale of the Bamboo Princess' en sluit af met het Ierse Londonderry Air. 

Akiko Nambu (Japan) speelt al van kinds af aan piano en Japanse harp. Zij werkte 19 jaar in public relations en marketing in het Miho Museum, ten zuidoosten van Osaka. De daar gevestigde Shumei gemeenschap is ook eigenaar van de bij Eysbouts in Nederland gegoten beiaard genaamd 'The Joy of Angels', die hangen in een bijzonder gevormde toren ontworpen door architect I.M. Pei in Shiga, Japan.

Akiko Nambu raakte hier geïnspireerd door de klanken van de klokken en dat unieke instrument en zij begon beiaard te studeren. Van april 2016 tot 2018 in Japan aan de Osaka University of Arts en sinds 2018 aan het Utrechts conservatorium Bij Frans Haagen en Frits Winter. Ze gaf beiaardconcerten in Nijmegen, Zwolle, Den Bosch, Baarn, Zutphen, Doesburg en Amersfoort.

Aanvang van het concert is 19.30 uur. Wie in alle rust wil genieten kan dat het beste doen in de 'luistertuin op het Wöhrmannhofje' (ingang Bakkerstraat) Daar zijn ook programma's te krijgen zodat het verloop goed te volgen is. Op de terrassen van de markt is het natuurlijk ook aangenaam luisteren.