Jos Maters. Foto: PR
Jos Maters. Foto: PR

Marktconcert met tenor Jasper Dijkstra en organist Jos Maters

ZUTPHEN - Op zaterdag 20 augustus om 17.00 uur geven tenor Jasper Dijkstra en organist Jos Maters een marktconcert op het monumentale Baderorgel in de Walburgiskerk. De serie marktconcerten in juli en augustus worden georganiseerd door de Stichting Henrick Baderorgel. Deze concerten zijn vrij toegankelijk met een vrije gift na afloop. Loop gewoon eens binnen en laat je verrassen door het geluid van een van de beste orgels van Nederland. Tijdens dit marktconcert zullen Jasper en Jos een gevarieerd programma laten horen. Ter afsluiting van het concert worden om 18.00 uur de klokken van de Walburgiskerk geluid.

Jos Maters, studeerde orgel en klavecimbel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Sinds 2020 volgt hij een master studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij tevens orgel en klavecimbel studeert. Jos heeft een brede muzikale smaak met een lichte voorkeur voor Engelse koor- en orgelmuziek. Momenteel is Jos assistent-organist van de Nicolaasbasiliek in Amsterdam. Daar begeleidt hij de koren en speelt hij tijdens de wekelijkse vieringen.

Jasper Dijkstra begon met zingen in het jongenskoor van het Sacramentskoor Breda, hier werd zijn interesse voor Oude Muziek geboren. Na zijn stembreuk ontwikkelde hij zich verder bij Lucie Hillen en zong in de Cappella Nicolai Amsterdam onder mentorschap van Michael Hedley. Recentelijk studeerde hij cum laude af van het Conservatorium van Amsterdam waar hij Zang Oude Muziek studeerde bij Xenia Meijer, door wie hij nog steeds gecoacht wordt. Hij volgde masterclasses bij Charlotte Margiono, Margreet Honig, en coaching van Emma Kirkby. Hij verleent als solist zijn medewerking aan verschillende Oude Muziekgezelschappen en werkt hij als ensemblezanger met o.a. de Nederlandse Bachvereniging, het Nederlands Kamerkoor en Vox Luminis.


baderorgel.nl/concert/marktconcert-24