Mila (10), Nelson (9) en Lumi (4) genieten van het omgaan met de konijnen. Foto: PR

Mila (10), Nelson (9) en Lumi (4) genieten van het omgaan met de konijnen. Foto: PR

Kinderen knuffelen konijnen op kinderboerderij De Schouw

ZUTPHEN - De drie hangoorkonijnen van kinderboerderij De Schouw laten zich gewillig knuffelen door de kinderen. Af en toe kruipen ze even op de strobalen, die hun leefruimte afbakenen, om te kijken of er nog iets te eten valt te halen. Het is elke dinsdag- en donderdagmiddag feest voor de kinderen, want dan is er op kinderboerderij De Schouw in Zutphen van half twee tot drie uur konijnen knuffelen. De hele maand augustus kunnen kinderen de konijnen nog knuffelen, aaien en brokjes geven.

Vrijwilligster Iris geeft de kinderen aanwijzingen hoe ze met de konijnen om moeten gaan. Ze geeft wat brokjes aan die de kinderen aan de konijnen mogen geven. Mila (10), Nelson (9) en Lumi (4) vinden het prachtig, die aaibare konijnen. En de konijnen eten uit de hand, een teken dat ze zich op hun gemak voelen.

Naast de knuffelruimte schminkt een vrijwilligster van de kinderboerderij de gezichten van kinderen. Ondertussen zet Iris een konijn op schoot bij Mila. Je zou het niet zeggen, maar de konijnen zijn wat aan de magere kant. Ze krijgen normaal te eten en daarnaast krijgen ze van de kinderen het extra eten, de dikmakers, om ze goed op gewicht te brengen. Iris: "In het begin vinden de kinderen het knuffelen van de konijnen en het eten geven wel spannend, maar als ze het eenmaal doen vinden ze het erg leuk". De kleine Lumi is enthousiast over de hooibalen: "Daar kun je lekker op zitten".

Het konijnen knuffelen is ook een onderdeel van het Zomerfeest dat op maandag 15 augustus op kinderboerderij de Schouw wordt gehouden. Die dag worden er verschillende activiteiten voor kinderen gehouden.

Mila, Nelson en Lumi dwalen ondertussen na het konijnen knuffelen over het terrein om de andere dieren te bekijken, zoals paard Pieter, een ezel, varkens, cavia's, vogels, geiten en een rondlopende pauw. En nog heel veel konijnen die in hun ruime hokken zitten. En die krijgen ook wat te eten...

De konijnen tussen de strobalen die hun leefruimte afbakenen. Foto: PR