Laia Escartin. Foto: PR
Laia Escartin. Foto: PR unknown

Speciaal gastconcert 'Laia Escartin and friends'

ZUTPHEN - Laia Escartin is een graag geziene muzikant in Dat Bolwerck. Geboren in de jungle van Chiapas (Mexico) als dochter van een Vlaamse moeder en Spaanse vader, brengt zij mensen bij elkaar en maakt van elke situatie een speeltuin. Ook met dit concert, waarin ze met muzikale vrienden zoekt naar wat 'thuis' betekent, datgeen (tastbaar of niet) dat een centrum maakt, een plek om naar terug te keren. Het concertpodium is een cirkel, want zo zegt ze: ‘’Als je in een kring zit, verliest niemand de blik van de ander".

Ze schrijft en leest graag in vier verschillende talen, Engels, Spaans, Catalaans en Nederlands, en soms komen daar composities uit voort. Haar muziek is sterk beïnvloed door haar Spaanse roots en de multiculturaliteit waarin ze opgroeide. Tegenwoordig woonachtig in Nederland, zijn haar laatste liedjes allemaal Nederlands, met gedichten van Toon Tellegen. Laia studeerde jazz aan het Conservatorium van Barcelona en dat bracht een nieuwe dimensie in haar manier van improviseren.

Tijdens het concert zijn te horen: Laia Escartin (zang, viool en banjoline), Manuel Luque (contrabas en zang) en Pol Ribo (percussie en zang). Het concert op 12 augustus begint om 20.00 uur in Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 in Zutphen. Kaarten a 20 euro zijn te koop bij Dat Bolwerck of te reserveren via info@datbolwerck.nl.