Dragqueen Rose Murphy (Eric Knijpstra). Foto: Patricia Steur

Dragqueen Rose Murphy (Eric Knijpstra). Foto: Patricia Steur

Patricia Steur

Nederlandse dragqueen maakt nieuwe single met Amerikaase rapper Jay Davi

ZUTPHEN/DEVENTER - De Nederlandse dragqueen Rose Murphy (Eric Knijpstra) die als eenmansband Dragpalace muziek maakt en uitbrengt, is een samenwerking aangegaan met de uit Ohio afkomstige MC Jay Davi. “Ik leerde Jay kennen via een gemeenschappelijke vriend die voorstelde om hem mijn nieuwe single 'Join The Party Gang' van rap te voorzien. Ik heb altijd mijn muziek zelf geproduceerd, maar dit was wel een bijzondere kans om met een rapper samen te werken.”, aldus Murphy. De single komt uit op 8 juli.

De nieuwe single is de derde Engelstalige single die Rose Murphy uitbrengt. “Ik had het gevoel dat ik mijn fans buiten Nederland wel had verwaarloosd. De single gaat over het gevoel van voorpret wanneer je een avond lekker onbezorgd uit wilt gaan. In de laatste maanden voordat alle coronamaatregelen werden opgeheven, moest ik sterk denken aan mijn optredens in Hong Kong. Het gevoel van vrijheid dat ik daar tijdens mijn week voelde, was zo sterk. Ik kan daar zonder problemen in jurk en hoge hakken de straat op. Niemand die je daar aanstaart of je bespuugd. Dat is in Nederland wel anders. De tekst had ik redelijk snel klaar. Met de melodie van mijn liedje wilde het niet echt lukken.” 

Toch begon de tijd te dringen want in mei kwam Jay Davi voor een tweetal optredens naar Nederland en dat gaf Rose Murphy de nodige tijdsdruk om te focussen op de muziek. Binnen drie dagen was de eerste demo klaar voor Jay. Hij kreeg alle vrijheid om een tekst voor zijn rap te schrijven. Jay heeft tijdens zijn korte verblijf zijn rap ingezongen. 

“Zijn rap gaf mijn muziek gelijk een hele andere stemming. Om deze stemming nog meer kracht bij te zetten, besloot ik om de track door Nick van Veluwen (Dirtyfrequence) te laten produceren. Nick heeft er een eigentijdse dansbare track van gemaakt. Ik ben enorm blij met het eindresultaat.”


www.dragpalace.nl

Spotify: tinyurl.com/dragpalace