Inwoners van Zutphen met grote financiële problemen kunnen aankloppen bij Caritas, Perspectief en Schuldhulpmaatje. Foto: Caritas Zutphen
Inwoners van Zutphen met grote financiële problemen kunnen aankloppen bij Caritas, Perspectief en Schuldhulpmaatje. Foto: Caritas Zutphen

Eerste mensen geholpen door steun van de Energiebank

Eerste mensen geholpen door steun van de Energiebank

ZUTPHEN - Via de actie 'Energie voor iedereen' van ZutphenEnergie en Energiebank Zutphen, is ruim 35.000 euro binnengekomen. Afgelopen week hebben de eerste mensen met een energie gerelateerde hulpvraag steun uit dit fonds ontvangen. De aanvragers zijn binnengekomen via Caritas Zutphen. “Het aantal aanvragen bij Caritas in 2022 is geëxplodeerd ten opzichte van 2021”, zegt Gerard van Caritas Zutphen. “Dankzij de samenwerking met Energiebank Zutphen kunnen we extra mensen helpen met energie gerelateerde aanvragen.” Inmiddels zijn er 6 mensen met een dergelijke vraag geholpen door Caritas Zutphen.

Snelle hulp
Een van deze mensen is Alex. “Mijn wasmachine ging stuk en van mijn bewindvoerder kreeg ik een budget van €240,- om een nieuwe te kopen. Een voorwaarde was dat ik een garantiebewijs moest inleveren. Maar van dat geld kan ik geen nieuwe wasmachine kopen en bij een tweedehands machine krijg ik geen garantiebewijs. Dus ja, ik had een probleem.”

Na een gesprek met Caritas over de financiële situatie van Alex, bleek dat hij in aanmerking kwam voor steun van de Energiebank. Een week later had hij een nieuwe wasmachine, energieklasse A. Goedkoper in gebruik en beter voor het milieu. “Ook kreeg ik een gesprek met een energiecoach die bij mij kwam kijken wat er zuiniger en goedkoper kan en wat energievreters zijn.”

Energiecoach
Een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor financiële steun is dat er een energiecoach van ZutphenEnergie thuis komt kijken en slimme bespaartips geeft aan de aanvrager. Ook Anne krijgt binnenkort een energiecoach bij haar thuis. Zij kreeg door een verplichte overstap na het faillissement van haar energieleverancier, te maken met een stijging van 300% van haar energierekening. “Ziek werd ik van de stress, van het constant maar bedenken hoe en of ik alles nog wel kon betalen, of er wel genoeg op mijn rekening stond.”

"Door Caritas werd ik voor het eerst behandeld als een normaal mens Na het overlijden van haar man belandde Anne in de schuldsanering. “Je hoeft dan niet op veel begrip te rekenen bij officiële instanties, heb ik ervaren. Door Caritas werd ik voor het eerst behandeld als een normaal mens. Ik kreeg te horen dat één keer ‘dankjewel’ zeggen wel genoeg is.” Dankzij Caritas en de bijdrage van de Energiebank, gelooft Anne weer dat ze het gaat redden.

Ook via Perspectief en Schuldhulpmaatje Zutphen lopen aanvragen van inwoners die door de hoge energieprijzen in grote financiële problemen zijn geraakt. Alle instanties zijn blij met de extra gelden van de Energiebank. 

"Het geld is hard nodig en door de inzet van energiecoaches wordt ook structureel hulp geboden om energie te besparen”, benadrukt Gerard.