Naast Buurtkoelkast nu ook Menstruatie Uitgiftepunt bij ’t Warnshuus en in De Hoven

ZUTPHEN/WARNSVELD - Sinds deze week liggen er gratis menstruatieproducten bij de buurtkoelkasten in ’t Warnshuus en in De Hoven, voor vrouwen die het nodig hebben. Stadsonderneming Zutphen heeft, als initiatiefnemer van deze buurtkoelkasten, bij het Armoedefonds een aanvraag gedaan om Menstruatie Uitgiftepunt te worden voor de buurtkoelkasten bij ’t Warnshuus in Warnsveld en in De Hoven. Het Lighthouse, waar de derde buurtkoelkast staat, was al Menstruatie Uitgiftepunt. Het Armoedefonds heeft de aanvraag goedgekeurd waardoor de producten sinds deze week verkrijgbaar zijn.

Ook in Nederland komt het voor dat er thuis geen geld is voor menstruatieproducten. Menstruatieproducten moeten voor iedere vrouw beschikbaar zijn die het nodig heeft. Het Armoedefonds stelt daarom gratis hygiëneproducten beschikbaar via haar Menstruatie Uitgiftepunten (MUP’s).

Openingstijden
De zomer openingstijden bij ‘t Warnshuus zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De buurtkoelkast bij het Lighthouse is altijd geopend en het uitgiftepunt bij het Lighthouse is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. In De Hoven is de buurtkoelkast en het uitgiftepunt altijd geopend.

Voor de buurtkoelkasten is men nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om contacten te leggen met nieuwe leveranciers en eten en drinken op te halen en te verdelen onder de koelkasten. 

Interesse of meer informatie? Mail gerust naar danielle@stadsondernemingzutphen.nl.