Frans Haagen. Foto: PR
Frans Haagen. Foto: PR

Wijnhuisconcerten weer van start

ZUTPHEN - De Wijnhuisconcertreeks 2022 gaat weer van start. Vrijdag 1 juli om 19.30 uur wordt de eerste gegeven door stadsbeiaardier Frans Haagen. Het thema is Opera met als uitsmijter het bekende 'Les Toréadors' uit Carmen van de componist Bizet.

Frans Haagen (*1960) is momenteel werkzaam als stadsbeiaardier van Kampen, Almelo, Zutphen en Doesburg, en als hoofdvakdocentbeiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, onderdeel van de HKU University of the Arts Utrecht, en heeft hij de leiding over de Nederlandse Beiaardschool. Hij maakt regelmatig deel uit van internationale jury’s bij examens en orgel- en beiaardconcoursen. Frans Haagen is een veelzijdige musicus. Zo studeerde hij orgel, kerkmuziek, koordirectie, schoolmuziek en piano. Zijn muzikale interesse en repertoire is zeer breed en gaat van muziek uit de vroegbarok tot en met het hedendaagse repertoire.

Aanvang van het concert is 19.30 uur. Wie in alle rust wil genieten kan dat het beste doen in de 'luistertuin' op het Wöhrmannhofje (ingang Bakkerstraat). Daar zijn ook programma's te krijgen zodat het verloop goed te volgen is. Op de terrassen van de markt is het natuurlijk ook aangenaam luisteren.