Schutterskoning Robbie Wissels (m) neemt de wisselbeker in ontvangst van voorzitter Max Kroes. Rechts echtgenote Joke Wissels die zich een jaar koningin mag noemen. Links Tijl Wissels, winnaar vogelschieten bij de jeugd. Foto: PR
Schutterskoning Robbie Wissels (m) neemt de wisselbeker in ontvangst van voorzitter Max Kroes. Rechts echtgenote Joke Wissels die zich een jaar koningin mag noemen. Links Tijl Wissels, winnaar vogelschieten bij de jeugd. Foto: PR

Geslaagde jubileumeditie Oranjefeest Leesten-Warken

Cultuur Leesten Warnsveld

LEESTEN/WARKEN - Van 10 - 12 juni jl vierde Oranjevereniging Leesten-Warken haar 75-jarig bestaan met een extra lange editie van het Oranjefeest. Het Holtslag aan Geesinkweg was weer omgetoverd tot feestlocatie nadat er vanwege corona twee jaar was overgeslagen.

Na een gezellige pubquiz met vooral vragen over Leesten-Warken maakten de bezoekers het vrijdagavond laat bij een mooi optreden van de Achterhoekse dialectrockformatie Opschaakel’n.

Dweilorkest ’t Spul(t) begeleidde de limousine met de winnares van het vogelschieten 2019 naar het feestterrein. Sietske Rouwenhorst mocht als schutterskoningin direct na een welkomstwoord en openingsschot door burgemeester Annemieke Vermeulen als eerste deelnemer schieten en schoot meteen de kop van de vogel! De vogel gaf zich daarna slechts met moeite gewonnen. Tegen 20.00 uur doorbrak Robbie Wissels de spanning door de vogel te laten vallen en daarmee voor de tweede keer de titel schutterskoning te verdienen, nadat hij ook al eens het keizerschieten had gewonnen. Eerder had kleinzoon Tijl ook al het vogelschieten bij de jeugd gewonnen; extra feest dus voor de familie Wissels.

Ondertussen waren er tal van andere feestelijke activiteiten. Vijf teams streden bij de tweede editie van de Naober games op Expeditie Robinson-achtige onderdelen om de overwinning die uiteindelijk ging naar team ‘de Buurtjes’. De kinderspelen waren weer geslaagd met, naast de draaimolen en springkussens, een heuse popcornmachine, een blote voetenpad, schminken en bloemschikken. Koetsier Hammie Wijngaarden loodsde de ringstekers kundig door het parcours en uiteindelijk konden Julian Ehrenhard en Marieke Rouwenhorst de eerste prijzen bij jeugd en volwassenen in ontvangst nemen. Zondagochtend was er ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan nog een drukbezocht ontbijt met muzikale begeleiding van de Bargkapel. Het was weer ouderwets gezellig en na twee jaar wachten was er eindelijk weer gelegenheid om elkaar in ontspannen sfeer te ontmoeten en beter te leren kennen.

Burgemeester Annemieke Vermeulen opent het vogelschieten. Foto: PR
Opperste concentratie tijdens het ringsteken. Foto: PR
Ook voor de kinderen was er voldoende vertier. Foto: PR
Ruimte voor ontmoeting en gesprek. Foto: PR
Gezellige drukte bij het ontbijt met de Bargkapel op het podium. Foto: PR