Ooievaar. Foto: Rob van Swieten
Ooievaar. Foto: Rob van Swieten

Jonge Vogelaars op bezoek bij de ooievaars

Natuur Zutphen

ZUTPHEN - Zaterdag 25 juni gaan de Jonge Vogelaars op bezoek bij de ooievaars van Bronsbergen. Gewapend met kijkers, potlood en opschrijfboekje gaan zij alle geheimen van de ooievaar ontrafelen. En omdat het Bronsbergenmeer toch in de buurt is, gaan zij de watervogels daar ook nog even gedag zeggen. 

Omdat het de laatste activiteit van dit schooljaar is, wordt deze afgesloten met een smakelijke lunch. Tijdens deze lunch zullen de begeleiders aandachtig luisteren naar de bevindingen van de kinderen en hen helpen om onbeantwoorde vragen alsnog te beantwoorden. Deze begeleiders zijn ervaren vogelaars van Vogelwerkgroep Zutphen. Zij geven hun kennis en ervaring graag door aan de jeugd. 

Kinderen tussen 8 en 12 jaar die ook meer van vogels willen zien en weten, zijn van harte uitgenodigd een keertje mee op pad te gaan. Een ouder mag de eerste keer mee. 

De Jonge Vogelaars is onderdeel van Vogelwerkgroep Zutphen e.o. Meer informatie is te vinden op de website. Of mail naar jongevogelaars@gmail.com.


www.vwg-zutphen.nl/jeugd