WALHALLAb maakt met SchoolSparen tiende school duurzaam

ZUTPHEN - Met de inzet van ruim 80 scholieren gaat WALHALLAb de tiende school op rij verduurzamen. De Arcade in Warnsveld is de locatie waar de leerlingen met serieuze technische materialen werken aan energiebesparing.

Wat begon als een vrolijk verduurzamings- en besparingsidee van de jongerenorganisatie voor het onderwijs, werd al snel een groot project waarvoor tot in Brugge veel interesse was. "Er wordt enorm geklaagd door de installatie- en techniekbranche dat de jeugd geen interesse heeft in techniek. Vreemd, omdat we bij WALHALLAb talloze jongeren hebben die hier de lol van techniek ontdekten. En middels SchoolSparen bereiken we nog meer jongeren", aldus Marco Mout van WALHALLAb. De samenwerking met de gemeente kwam snel op gang en daarna sloten de elektrotechnische groothandel Koninklijke Oosterberg en Kimenai Installatietechniek zich aan.

De scholen besparen door de vernieuwde LED technologie, die onder leiding van de teams van WALHALLAb door de leerlingen geïnstalleerd worden, duizenden euro's. Dat geld komt ten goede aan schoolprojecten en leuke dingen voor de leerlingen. Volgens technicus Franck Notten van WALHALLAb is de besparing aanzienlijk maar zijn er nog meer voordelen. "Door SchoolSparen leert de jeugd op een leuke manier veel over techniek en energiebesparing. Op elke school zien we de enthousiaste inzet van de leerlingen, dus dat ze geen interesse hebben in techniek is onzin". Wethouder Eva Boswinkel zal dinsdag 24 mei met hulp van de leerlingen meehelpen met verduurzamen.