Iedere oud-bewoner wordt gefotografeerd voor de voormalige huisdeur. Foto: PR

Iedere oud-bewoner wordt gefotografeerd voor de voormalige huisdeur. Foto: PR

Wandeling voormalige bewoners Barlheze

ZUTPHEN - Op 3 juni aanstaande is er voor oud-bewoners van de Barlheze een wandeling door die buurt. In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw was de omgeving van de Barlheze een kinderrijke buurt. En hoewel het in jaren van de wederopbouw niet overal een vetpot was, hebben velen van hen er nog steeds goede herinneringen aan. Lucy Mattenmaker en John Vrakking, bewoners uit die tijd, organiseren de wandeling.

Ieder die in deze straten gewoond heeft, kan aansluiten. Ze lopen door de Spiegelstraat, de Heukestraat, de Barlheze en de Kreijnckstraat. Een oud adresboekje vertelt wie waar woonde en uiteraard worden er herinneringen opgehaald. Iedere oud-bewoner wordt gefotografeerd voor de voormalige huisdeur.

De wandeling wordt tweemaal gelopen: om 14.30 uur en nog een keer om 18.30 uur. Vertrek en einde is bij café De Deur op Turfstraat 1. Deelname is gratis, de consumpties bij het café zijn op eigen rekening. Aanmelden hoeft niet. Meer informatie op de Facebook eventpagina (zoek ‘Barlheze’) of bij Lucy Mattemaker: 06 - 264 257 58.