Concert van The Klezmer Society in en over Zutphen

ZUTPHEN - Op zondag 29 mei om 16.00 uur zal in de Zutphense Synagoge, Dieserstraat 11, een bijzonder concert worden gegeven door The Klezmer Society, voorheen befaamd onder de naam de Shtetl Band Amsterdam. Onder die naam heeft deze band al meerdere malen eerder in Zutphen opgetreden. Hun derde cd 'Roots and Shoots' werd in 2015 in de Zutphense Synagoge opgenomen.

 Naast Bert Vos bestaat de band uit Iefke Wang (viool en poyk), Erica Roozendaal (accordeon) en Eva van de Poll (cello). The Klezmer Society is uniek voor Nederland. De musici streven er naar Klezmer te laten klinken zoals het in het oude Oost-Europa heeft geklonken, in een kleine bezetting. Zij doen dat onder meer op basis van de oudste klezmer-opnamen van begin 1900.

Het concert in Zutphen is genaamd Dos Klezmer Shifl - de Klezmer-boot. De Zutphener Klezmer Suite werd speciaal voor dit concert geschreven. Het is mogelijk (en aan te bevelen) om voorafgaand aan het concert een stadswandeling door Joods Zutphen te maken met de Synagoge als vertrek- en eindpunt. Daarvoor kunt u zich opgeven op de website www.joodszutphen.nl

Kaarten à 15 euro (t/m 18 jaar: 10 euro) zijn te bestellen op theklezmersociety.nl/concertevents/locatieconcert-dos-klezmer-shifl-3 en te verkrijgen aan de zaal. 

Van iedere verkochte kaart wordt 5 euro gedoneerd voor het onderhoud van de Joodse Begraafplaats in Zutphen.