Basisschool Theo Thijssen blijft in De Hoven

ZUTPHEN – In De Hoven blijft de basisschool bestaan. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) heeft deze week toestemming gegeven aan Stichting Archipel Onderwijs & Kinderopvang om deze openbare basisschool over te dragen aan haar katholieke collega SKBG. Daarmee komt een eind aan een periode van onzekerheid van ouders in De Hoven over het voortbestaan van de Theo Thijssen.

Bestuurders Toon Geluk van Stichting Archipel en Marthijn Manders van SKBG zijn verheugd over de toestemming van het ministerie: “In de afgelopen maanden is intensief gezocht naar mogelijkheden om het basisonderwijs voor de wijk De Hoven te behouden,” licht Geluk toe. “We zijn blij dat het ministerie het belang van thuisnabij basisonderwijs onderkent en SKBG de mogelijkheid biedt dit op te pakken.”
In de afgelopen maanden is door Stichting Archipel intensief gezocht naar mogelijkheden om het basisonderwijs voor de wijk De Hoven te behouden. Met ouders en medewerkers van de school, de medezeggenschapsraad (MR) en later ook met SKBG zijn meerdere toekomstscenario’s voor het voortbestaan van basisonderwijs in De Hoven verkend. Het scenario met een zelfstandige duurzame continuïteit onder de vlag van SKBG genoot na een goed bezochte ouderbijeenkomst in maart overtuigend de voorkeur en heeft uiteindelijk ook de instemming van ouders en de MR verkregen.
Hierop hebben Archipel en SKBG met spoed alle benodigde procedures doorlopen. Dit varieerde van instemming van de MR, afstemming met de gemeente Zutphen tot de goedkeuring vanuit de Raden van Toezicht en het vastleggen van het geheel in een notariële acte die is benodigd voor het ministerie van OCW. Het wachten was vervolgens op de uiteindelijke goedkeuring van het ministerie van OCW om deze fase van dit traject af te sluiten en de overdracht van de basisschool van Stichting Archipel naar SKBG daadwerkelijk te realiseren.
Manders: "Nu kunnen we met de MR, ouders en SKBG daadwerkelijk aan de slag om de school goed overgedragen te krijgen en ons samen te richten op een goede start van het nieuwe schooljaar.”