Cover nieuwste editie van Zutphense Pracht. Foto:PR
Cover nieuwste editie van Zutphense Pracht. Foto:PR

De nieuwe Zutphense Pracht nu in de boekhandel

Cultuur

ZUTPHEN - De nieuwste editie van Zutphense Pracht, hét magazine over erfgoed, ligt weer in de boekhandels. In deze 21e editie vertellen Magda en Peter over hun huis op de Zaadmarkt, vertellen de Vrienden van de Walburgiskerk over hun plannen én brengt recent onderzoek naar de Spanjaardspoort nieuwe feiten aan het licht.

In november 2021 verscheen het twintigste nummer van Zutphense Pracht en bestond het magazine 10 jaar. Omdat een feestelijke presentatie toen niet door kon gaan, werd afgelopen donderdag 12 mei stilgestaan bij de verschijning van de eenentwintigste editie én bij het 10-jarig jubileum. Dit gebeurde in de oude pastorie in aan de Tengnagelshoek waar eigenaren Willemijn Voorham en Armijn van Roon hun plannen voor het pand toelichtten en waar stadsarcheoloog Michel Groothedde een lezing hield over de Nieuwstad. Aansluitend volgde onder leiding van maquettebouwer Constant Willems een korte excursie naar de Spanjaardspoort. Aansluitend was er ruimte om onder het genot van een drankje de oude pastorie te bezichtigen. 

Nieuwe rubrieken
Uiteraard blijft Zutphense Pracht steeds vernieuwen. Nieuw vanaf editie 21 is een vaste bijdrage van Zutphenkenner Jan Kreijenbroek en een rubriek over ambachten. In Zutphen zijn talloze ambachtslieden actief. Klavecimbelbouwer Jan Kalsbeek en strijkstokkenmaker André Klaassen delen een pand aan de Oude Bornhof/Bornhovelaan en vertellen in Zutphense Pracht over hun werk.

Columnist Harm Edens staat stil bij de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en Constant Willems ligt in een verdiepend artikel een recent onderzoek naar de Spanjaardspoort toe én doet daarin nieuwe ontdekkingen uit de doeken. 

Zutphense Pracht is verkrijgbaar in alle boekhandels in Zutphen, bij Primera XL in Brummen en The Read Shop in Warnsveld voor 6,95 euro. Een jaarabonnement kost 12,95 en is af te sluiten op www.zutphensepracht.nl.