De vierling Hiske, Aukje, Yinthe en Eefke heeft hun A-diploma behaald. Foto: PR

De vierling Hiske, Aukje, Yinthe en Eefke heeft hun A-diploma behaald. Foto: PR

Vierling behaalt eerste zwemdiploma bij de Zwemacademie

ZUTPHEN - Afgelopen weekend heeft de vierling Hiske, Aukje, Yinthe en Eefke hun A-diploma behaald. Dit deden zij door afgelopen zondag onder het toeziend oog van hun ouders (Alex en Anne) en zussen het programma voor het A-diploma zwemveilig af te leggen. Hierna kregen zij van badmeester Ron het A-diploma uitgereikt.

Doordat de vierling in één groep les kreeg was het mogelijk om tegelijk op te gaan voor het A-diploma. Bij de Zwemacademie beginnen alle kinderen in één groep (maximaal 8 leerlingen) en eindigen ook in dezelfde groep. Op deze manier kunnen zij altijd op hetzelfde uur blijven zwemmen voor het A- en B-diploma en krijgen les van een vaste instructeur. Zo wordt er een vertrouwde omgeving gecreëerd voor de leerling.

Wat bijdraagt aan het vertrouwen is de driehoek waarmee de Zwemacademie werkt: het kind, de ouder en de instructeur. "We betrekken ouders altijd bij het leertraject, daardoor krijgt het kind meer vertrouwen en gaat het leren zwemmen sneller en efficiënter. Ouders mogen dan ook om de week de bij zwemles kijken om zo te zien hoe het gaat tijdens de lessen en is er altijd ruimte voor overleg tussen ouder en instructeur na iedere zwemles of achteraf per e-mail. Een persoonlijke benadering, daar staat de Zwemacademie voor.", aldus eigenaar Roger Gerrits.

Inmiddels hebben meer dan duizenden kinderen op deze manier hun zwemdiploma(‘s) behaald. Samen met vestigingen in Wilp en Lochem en zweminstructeurs die uit de wedstrijdsport komen beschikt de Zwemacademie over ideale locaties en professionele instructeurs om het zwemdiploma te behalen. "Met de locatie Zutphen hebben we de zoveelste parel kunnen toevoegen aan ons locatiepalet", geeft eigenaar Roger Gerrits aan. Het zwembad beschikt over een beweegbare bodem, een gezellige wachtruimte voor de ouders met zicht op het zwembad middels een tv-scherm en zeer uniek: een watertemperatuur van 34 graden. Kinderen kunnen zich hierdoor optimaal concentreren op de zwemlessen en hebben het niet koud. Ouders wordt zelfs luchtige kleding geadviseerd in de zwemzaal.

Toch ging de opstart van de locatie in Zutphen in juli 2020 moeizaam: "We kampten met veel ontevreden klanten die na het faillissement van de vorige zwemschool met vragen achterbleven", aldus Roger Gerrits.We hebben eerst ons uiterste best gedaan om veel kinderen zo snel mogelijk te laten diplomazwemmen, omdat ze daar klaar voor waren. Door vervolgens langzaam het vertrouwen te herwinnen van de ouders hebben we nieuwe groepen kunnen laten opstarten met enthousiaste kinderen. Corona heeft wel wat vertraging opgeleverd, maar uiteindelijk zijn wij zeer tevreden over de samenwerking met Stichting Sensire en de wijze waarop wij nu de zwemlessen kunnen verzorgen."

"De volle groepen in Zutphen worden bereikt door vaste lesprijzen te vragen voor de diploma’s en gratis extra zwemlessen aan te bieden. Geen knipkaartensysteem of uurtarieven. Zeker in deze tijd met sterk oplopende consumentenprijzen willen ouders weten waar ze financieel aan toe zijn als ze hun kind inschrijven voor zwemles. Dit betekent wel dat wij onszelf hiermee een uitdagende opdracht geven."

In mei en juni start de Zwemacademie weer met nieuwe groepen op de dinsdag- en de woensdagmiddag. Er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar, geïnteresseerde ouders kunnen kinderen dus direct laten starten. Voor meer informatie kunnen zij terecht op www.dezwemacademie.nl/zutphen of contact opnemen via info@dezwemacademie.nl, bijvoorbeeld voor een persoonlijke kennismaking in het zwembad.