Alzheimer Café Zutphen over rouw en verlies bij dementie

ZUTPHEN - Op woensdag 18 mei is er weer een Alzheimer Café in Het Bornhof, Hobbemakade 246 in Zutphen. Dit keer is het onderwerp 'Rouw en verlies bij dementie'. Als je ziek wordt, verlies je zelf je gezondheid. Bij dementie verliest ook de omgeving iemand, al tijdens het ziekteproces, doordat iemand verandert of moet verhuizen. Geestelijk verzorger Henri Knol komt hier meer over vertellen. Inloop en koffie/thee vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

In het Alzheimer Café komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Het is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomst, krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen. Daarna kunnen bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen. 

Als men interesse heeft in de nieuwsbrief, kan men een mail sturen naar: alzheimercafe.zutphenvorden@alzheimervrijwilligers.nl.. Als men behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, kan men gratis bellen naar De DementieLijn, dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800 - 5088. Meer informatie op: alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06 - 135 144 11.