Vrijwilligers gezocht buurt- koelkasten

ZUTPHEN/WARNSVELD - Een Buurtkoelkast is een openbare plek waar etenswaren onderling gedeeld worden, gratis en voor niets. Iedereen die eten over heeft, mag dat in de koelkast plaatsen. Buurtbewoners en ook supermarkten, winkels en restaurants die eten of drinken over hebben. En iedereen die er behoefte aan heeft is vrij om eruit te halen wat hij of zij nodig heeft. Ongeacht achtergrond of reden en bovendien gratis. Het mes snijdt aan drie kanten: voedselverspilling wordt voorkomen, gezond en gratis eten voor mensen met een smalle beurs en versterking van de saamhorigheid in de buurt. Er zijn inmiddels twee buurtkoelkasten gerealiseerd: in De Hoven en bij het Lighthouse (Waterkwartier). Later deze maand wordt er een buurtkoelkast bij 't Warnshuus (Warnsveld) geplaatst. Vrijwilligers zijn nodig om de buurtkoelkast draaiende te houden.

Zo is men nog op zoek naar een inzamelaar van etenswaren (etenswaren ophalen bij winkels, restaurants etc. en contacten leggen met nieuwe leveranciers), een coördinator buurtkoelkasten Zutphen (coördineren van het team dat zorgt voor de bevoorrading van de buurtkoelkasten) en een PR medewerker (iemand die handig is met social media, nieuwsbrieven en het ontwerpen van flyers).

Belangstellenden of mensen die andere ideeën hebben om te kunnen helpen, kunnen contact opnemen met Niek Huijsmans via niek@stadsondernemingzutphen.nl of 06 - 202 478 24.