Stichting de Vrienden van Reurle is na twee moeilijke jaren zonder festival, enorm blij om vol in te kunnen zetten op de organisatie van een nieuwe editie. Foto: JorisFotografie

Stichting de Vrienden van Reurle is na twee moeilijke jaren zonder festival, enorm blij om vol in te kunnen zetten op de organisatie van een nieuwe editie. Foto: JorisFotografie

JorisFotografie

Helft toegangskaarten voor Reurpop 2022 is al verkocht

RUURLO - De organisatie heeft er lang op moeten wachten, maar afgelopen vrijdag was het dan echt zover, de start van de kaartverkoop van het Reurpopfestival. Fantastisch dat Reurpop door kan gaan, mede dankzij de steun van vrijwilligers, sponsoren en bezoekers. En de belangstelling is groot: in de eerste week was al bijna de helft van de kaarten verkocht.

Uniek was dat enkele Reurpoppers dinsdagavond hun eerste kaarten al ‘in huis’ hadden. Een jaar geleden, toen Reurpop voor de tweede keer moest worden afgelast door, besloot de Stichting de Vrienden van Reurle namelijk om alle verkochte kaarten terug te nemen. Bezoekers kregen de mogelijkheid om hun geld volledig, deels of niet terug te vragen. Bijna vierhonderd mensen deden een donatie aan Stichting de Vrienden van Reurle. En juist zij kregen als eersten de unieke kans om vervroegd kaarten te kopen. Het muziek-, spektakel- en theaterfestival Reurpop aan de Wiersseweg vindt dit jaar plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni. Reurpop is op vrijdag- en zaterdagavond toegankelijk vanaf zestien jaar. Zondag is als vanouds de familiedag, waarbij kinderen tot en met twaalf jaar en 65-plussers gratis toegang hebben. Nieuw dit jaar is de puberkaart, speciaal voor kinderen in de leeftijd van dertien tot en met vijftien jaar. Voor reguliere tickets zijn de prijzen 25 euro per dag. Wanneer men er voor kiest om drie dagen te gaan, kan voor 70 euro een combikaart worden gekocht. Een puberkaart is te koop voor 10 euro per dag.
Stichting de Vrienden van Reurle is na twee moeilijke jaren zonder festival, enorm blij om vol in te kunnen zetten op de organisatie van een nieuwe editie. Het is fantastisch om de steun van vrijwilligers, sponsoren en bezoekers te krijgen. Hoewel de voorbereidingstijd een stuk korter is dan andere jaren, heeft Reurpop er vertrouwen in dat er wederom een knallende editie neergezet kan worden. Wel zoekt de organisatie nog enkele vrijwilligers. Wanneer mensen een of meerdere dagen willen helpen tijdens het festival, de opbouw of de afbouw, dan is dat van harte welkom. Via de website kunnen mensen zich opgeven als vrijwilliger. Zij krijgen dan tevens een of meerdere toegangskaarten voor het festival.

Marga Bult
Dit jaar staan er zo'n zestig artiesten op de line-up. De organisatie maakte in 2020 al onder andere Kenny B., The Originals en de Partysquad bekend. Reurpop is trots om via Achterhoek Nieuws bekend te kunnen maken dat ook Marga Bult in 2022 op het festival zal optreden.

De gezelligheid straalt ervan af bij Reurpop. Dit jaar zal het niet anders zijn. Foto: Joris Telders.