Zonnebloem zit te springen om helpers

ZUTPHEN - De Zonnebloem Regio IJsselstreek zit te springen om nieuwe helpers. De organisatie zoekt vrijwilligers en bestuursleden voor haar afdelingen Zelhem/Halle, Hengelo, Vorden, Steenderen, Wichmond, Hummelo, Lochem, Gorssel, Warnsveld en de Zutphense afdelingen.

Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. Zonnebloemvrijwilligers creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren. Ze gaan op bezoek, samen eropuit en organiseren uitjes, vakanties en activiteiten. Doordat de nadruk steeds meer op kleinschalige en één-op-één-activiteiten komt te liggen zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. Bestuursleden ondersteunen en begeleiden hen hierbij. Iedereen heeft wel kwaliteiten die bij het vrijwilligerswerk van De Zonnebloem passen. Een alledaags gesprek, aandacht voor de ander, samen eropuit, je medemens met een lichamelijke beperking helpen. De komende jaren wil de Zonnebloem er voor nog meer mensen kunnen zijn. Daar is hulp voor nodig. Daarnaast zoekt men mensen die mee kunnen helpen met het organiseren van activiteiten, het beheren van de financiën (penningmeester), een zorgachtergrond hebben of voortrekkersrol (voorzitter) willen vervullen. Of vrijwilligers die hun kennis en/of vaardigheden in willen zetten voor bestuurswerk voor de deelnemers.

Interesse? Aanmelden voor een kennismaking kan bij Ben van Raaij, voorzitter regio IJsselstreek, zonbvr@gmail.com tel. 06-22907066 of Gerrit Vlogman, gerritvlogman@gmail.com, tel 06-83090698. Info: zie website. Daarnaast heeft elke afdeling ook een eigen website.


www.zonnebloem.nl