Tijdens NLdoet wordt de Kindertuin omgespit voor het nieuwe seizoen. Foto: PR

Tijdens NLdoet wordt de Kindertuin omgespit voor het nieuwe seizoen. Foto: PR

Nieuw seizoen Kindermoestuin van start

ZUTPHEN - Het nieuwe seizoen van de Kindermoestuin op het Volkstuincomplex Hoge West/Laarmansheuvel gaat van start op donderdag 24 maart. Die middag wordt het seizoen feestelijk geopend met leuke tuinactiviteiten. Kinderen van 6 tot 11 jaar zijn van harte welkom van 15.00 tot 16.30 uur. 

Sinds vorig seizoen zorgen de voedselcoaches van Stichting Stadsvoedsel samen met vrijwilligers vanuit wijkcentrum Waterkracht voor het organiseren van activiteiten en het beheer van de Kindertuin. Een bijdrage van het Buurtfonds maakt het mogelijk om extra activiteiten te organiseren en nieuwe materialen aan te schaffen. Afgelopen weken is er hard gewerkt om de Kindertuin klaar te maken voor de start van het seizoen. Het klusteam van Het Dagelijks Bestaan is druk bezig het tweedehands tuinhuis op te bouwen. Met dank aan de Zutphense Uitdaging wordt het nieuwe dak beschikbaar gesteld door Raab Kärcher en Gamma Zutphen. Tijdens NLdoet werd afgelopen zaterdag de Kindertuin omgespit en hebben tuinders van Volkstuincomplex Hoge West/Laarmansheuvel het hekwerk vernieuwd. 

De Kindertuin is bedoeld voor kinderen die houden van buiten spelen, interesse hebben in de natuur en het leuk vinden om bezig te zijn met moestuinieren en buiten kokkerellen. Na de opening op donderdag 24 maart, zijn kinderen elke maandag- en donderdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur van harte welkom om te tuinieren. Als je 8 jaar of ouder bent kan je een eigen moestuintje krijgen om elke week in te werken. Als je jonger bent of maar af en toe naar de tuin wilt komen, kan je meehelpen in de gemeenschappelijke wereldmoestuin en meedoen met allerlei andere leuke tuinactiviteiten. Elke derde donderdag is er een speciale tuinsmikkelmiddag. Neem de hoofdingang van het volkstuincomplex aan de Thorbeckesingel en herken de Kindertuin aan de groene koepelkas. Voor aanmelden en meer informatie mail naar patricia@wijkcentrumwaterkracht.nl of bel/app naar 06 - 108 409 88.