FC Zutphen op bezoek bij rode lantaarndrager Redichem

ZUTPHEN - FC Zutphen speelt op 19 maart de dertiende competitiewedstrijd tegen het onder aan de ranglijst staande Redichem. De wedstrijd tegen de geel zwarten uit Heelsum begint om 15.00 uur. Redichem is thuis een lastig te kloppen tegenstander. Dat ondervond FC Zutphen twee jaar geleden vlak voor de coronapandemie. In Heelsum werd toen een benauwde 2-3 overwinning behaald in een hard duel.

In de afgelopen wedstrijden werd er door de Zutphenaren veel gescoord. En het mooie was dat veel spelers doeltreffend waren. Maar meestal ligt daar een goede opbouw van achteruit aan ten grondslag. Het mag dus een mooie teamprestatie genoemd worden. Maar ook achterin worden er tot nu toe weinig doelpunten geïncasseerd. FC Zutphen heeft de minst gepasseerde verdediging.

Het zijn mooie cijfers, maar de tegenstanders worden er steeds gemotiveerder door. Komende weken zal, door de handblessure van Joey Wolsink, een beroep moeten worden gedaan op jeugdkeeper Siem Isselman. Hij heeft tot nu toe een uitstekende indruk achtergelaten. En dat geldt voor veel meer (jeugd)spelers. Achterin staat een goed centraal duo met Hidde Ruessink en Jelle Macare. En afgelopen zaterdag speelden de backs Hidde van Kalker en Lucas Hengstenberg een prima partij. Maar het zal erop aankomen om ook de komende wedstrijden geconcentreerd te blijven voetballen.

Het team achter de selectie
Het team achter de selectie bestaat uit mensen die nooit zo op de voorgrond treden, maar wel zeer belangrijk en prima werk doen. Te denken valt dan natuurlijk aan de medische verzorging Esmee te Slaa en Freddy van den Bosch. Maar ook de elftalbegeleiding bestaande uit Erik Tijmans en Harm van der Veen. De keeperstrainer Soeresh Malaha en de assistent scheidsrechter Wilco Groters. Het belang van deze mensen bleek afgelopen zaterdag. Toen werd de zieke hoofdtrainer Mark Horsman uitstekend vervangen door Mark Mol en Gijs Wasseveld.

FC Zutphen gaat, gesteund door dit team, de komende maanden een aantal cruciale wedstrijden tegemoet.