Hennie Heethaar (l) en Monique Brokken oefenen al vast hun stembanden voor Sing It. Foto: Arjen Dieperink

Hennie Heethaar (l) en Monique Brokken oefenen al vast hun stembanden voor Sing It. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Dorpshuus Hoeflo komt weer op stoom

HARFSEN - In het café van Dorpshuus Hoeflo in Harfsen is het nog rustig. Aan tafel Hennie Heethaar en Monique Brokken van de activiteitencommissie, die blij zijn dat nu de coronamaatregelen langzamerhand versoepelen het Dorpshuus weer op stoom kan komen.

Door Arjen Dieperink

“Het was de afgelopen tijd vreemd om door het gebouw te lopen. Er gebeurde hier niets terwijl er normaal genoeg activiteiten waren”, aldus Monique. Maar het wordt beter. “Mensen willen elkaar weer ontmoeten, samen zijn is een belangrijk punt“, vult Hennie aan terwijl ze de lijst van de komende activiteiten laat zien.  Voor de maand februari is er iedere week een activiteit, vervolgt ze. “Helaas mogen wij maar tot tien uur ’s avonds open zijn, daarom beginnen de activiteiten een half uur eerder dan normaal. Op vrijdag 18 februari draaien wij vanaf 19.30 uur de Amerikaans musicalfilm The Greatest Showman." Filmliefhebbers moeten hier wel voor reserveren, er zijn zo’n veertig stoelen beschikbaar. De dames hopen dat de versoepelingen ervoor zorgen dat Hoeflo ook na tien uur ’s avonds open mag blijven. Dat  zou voor de activiteiten goed zijn.
Zingen
"Op zondag 20 februari hebben wij voor de tweede keer een Sing It. Vanaf 3 uur in de middag kan men daar lekker samen zingen, begeleid door zangcoach Juliette Dumoré. Zij is gespecialiseerd in de zogenaamde EVT-zangtechniek. Deze afkorting staat voor Estill Voice Training naar de naam van de ontwikkelaar van deze methode, de Amerikaanse zang- en stemspecialist Jo Estill. Men kijkt daarbij naar de functies van het strottenhoofd en de stembanden. Door bijvoorbeeld onder beide oksels een sinaasappel te houden en de armen strak langs het lichaam te spannen krijg je al een andere klank. Je hoeft absoluut niet te kunnen zingen om mee te doen. Ook al zing je onder de douche, in de keuken of in de auto, je bent welkom", aldus Hennie en Monique. "Sing It is sinds kort onderdeel van de Stichting IJsselwijs waar ik ook bij betrokken ben. Het is een non-profit organisatie die als doel heeft om middels culturele evenementen saamhorigheid te creëren, onder andere met Sing It. Dit zal breder worden uitgerold, ook in Almen Gorssel en Barchem.”

Pubquiz 
Op 5 maart staat dan nog de Pubquiz 'Ken oe darp' op het programma. "Deze quiz was in eerste instantie bedoeld voor nieuwe bewoners van ons dorp bestemd maar sloeg zo goed aan dat de meeste Harfsenaren graag mee wilden doen.


www.hoeflo.nl