Gemaal Schardam. Foto: PR
Gemaal Schardam. Foto: PR

Pentair: wereldspeler in de watersector

WINTERSWIJK - Overal ter wereld kom je de pompen en pompsystemen van Pentair uit Winterswijk tegen. Al meer dan 118 jaar zijn wij dé specialist als het gaat om standaard en maatwerkoplossingen voor water- en brandbluspompen. Van ontwerp tot installatie en onderhoud, alles gebeurd onder één dak. Met ruim 185 medewerkers werken wij dagelijks aan technisch uitdagende en internationale projecten. Kom jij ons helpen bij het maken van onze pompen?

In 1904 zijn wij gestart als machinefabriek voor de textielindustrie, maar inmiddels zijn wij specialist in de waterwereld en gaan onze pompen de hele wereld over. Wij beschikken over een eigen R&D en engineeringafdeling, gieterij, verspaning, assemblage, testfaciliteit en servicenetwerk. Wij bieden onze klanten een complete oplossing: van ontwerp tot installatie en onderhoud. 

Innovatie
De pompen die wij maken zorgen onder meer voor droge voeten in Thailand, schoon drinkwater in China en voldoende bluswater op olieplatforms in Vietnam. Door in te spelen op wensen van klanten en ontwikkelingen in de markt hebben we al vele innovaties op onze naam staan. Zoals de visvriendelijke pomp, de getijdenturbine en zeer recent nog onze verstoppingsvrije rioolwaaier. Innovatie is voor ons heel belangrijk om als maakbedrijf te kunnen overleven. 

Achterhoekse cultuur
Sinds 2011 maken wij onderdeel uit van het Amerikaanse Pentair Inc. Een organisatie met wereldwijd 10.000 medewerkers. Werken bij ons betekent dus werken in een internationale en dynamische omgeving. Als nuchtere Achterhoekers blijven wij onze roots echter trouw. De cultuur uit het oude familiebedrijf is nog steeds aanwezig op de werkvloer. 

Vacatures
Wij hebben regelmatig vacatures voor monteurs, projectmanagers, engineers, inkopers en sales managers. Ook bieden wij jaarlijks afstudeer- en stageplekken aan op gebied van engineering, lean, sales, marketing, productmanagement, HR en communicatie. Meer weten over werken bij Pentair in Winterswijk? Bekijk onze werken bij website.


Pentair
Parallelweg 4
7102 DE Winterswijk
0543-547474
info.nijhuis@pentair.com