Marieke Lammers met Piek Fajn. Foto: PR
Marieke Lammers met Piek Fajn. Foto: PR

Marieke Lammers reservekampioen Regio Gelderland / Flevoland

Marieke Lammers reservekampioen Regio Gelderland / Flevoland

REGIO - Afgelopen weekend vonden de uitgestelde indoor regiokampioenschappen paarden dressuur plaats in Brummen en Beuningen.

Marieke Lammers en Danielle Brinkman hadden zich via selectiewedstrijden geplaatst voor deze kampioenschappen en mochten daar Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen vertegenwoordigen. 

Marieke ging in Brummen in de klasse B van start met haar paard Piek Fajn bv. Ze moest als tweede en kwam met een score van maar liefst 207 en 209,5 punten uit de ring. Daarna moest ze nog een tijd wachten op de einduitslag, maar dat was het dubbel en dwars waard. Ze is reservekampioen geworden van Regio Gelderland / Flevoland. Dit is wel een bijzondere prestatie, want zij vormt nog maar heel kort een combinatie met haar paard en ze is nog maar 14 jaar oud. Haar broer Herman is bij de outdoor kampioenschappen vorig jaar kampioen geworden met Piek Fajn bv. Met deze prestatie heeft Marieke zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen in april. 

Danielle Brinkman moest met haar paard Lambada Fortuna naar Beuningen, want daar werd de klasse L2 verreden. Helaas wist zij geen hoge klassering in de wacht te slepen, maar heeft eervol meegedaan.