Minka Weeda toont de drie exemplaren van haar poëziedebuut die zij aan de winnaars van de lezersactie gaat opsturen. Eigen foto.
Minka Weeda toont de drie exemplaren van haar poëziedebuut die zij aan de winnaars van de lezersactie gaat opsturen. Eigen foto.

Minka Weeda maakt winnaars bekend van haar gedichtenbundel

ZUTPHEN - Geef in maximaal 200 woorden antwoord op de vraag: Want hoe doe je dat, de liefde -hoffelijk- bedrijven? en maak zodoende kans op een van de drie gratis exemplaren van de gelijknamige gedichtenbundel van Minka Weeda uit Zutphen. Deze oproep leverde afgelopen week zeven reacties op waarvan Minka de in haar ogen drie origineelste en leukste (zie hieronder) uitkoos. Wicher Booij, Marloes van Velden-Meerbeek en Henk Eggersman van harte gefeliciteerd, jullie krijgen het poëziedebuut van Minka een dezer dagen toegezonden!

Minka Weeda zegt verrast te zijn door de kwaliteit van de inzendingen: "Het is leuk om te zien dat poëzie nog leeft." Dat het aantal inzendingen beperkt is gebleven tot zeven, verklaart zij lachend met de opmerking: "Ik denk dat mensen het antwoord op deze vraag toch spannend vinden, haha."

Valentijnsdag 2022

(Wicher Booij)

Vanuit mijn huis
Zie ik de wei.
Beweging aan de rand.
Twee vrouwtjes- en
Een mannetjesfazant.

Wat is het leven mooi
Voor een mannetjesfazant.
Die hele groene wei
Is een groot ledikant.

Hierover zegt Minka: "Ik ben heel benieuwd hoe die mannetjesfazant het daar heeft in zijn ledikant. Zou het een liefdesnest zijn? Oh, ik kan heel veel vragen bedenken!"

Marloes van Velden - Meerbeek gaf volgens Minka een bondig maar leuk antwoord op de vraag, namelijk: 'in een 'king'size bed!'

De derde winnaar is Henk Eggersman. Minka is onder de indruk van zijn woordkeuze.

Als water

geluk als water door leiding

bloed gelukkig door jouw ader

door stollende verleiding

strooomt liefde mij nader

dieprood dikker dan water

jouw leiding in bochten

begreep ik pas laaater