Vrijwilligers gezocht voor Dat Bolwerck

ZUTPHEN - Huis voor kunst en gedachten Dat Bolwerck biedt ruimte aan diverse culturele activiteiten. Tentoonstellingen, concerten, cursussen op het gebied van cultuur en filosofie, masterclasses en muziekfestivals. Daarnaast is Dat Bolwerck een huis van de stad, waar iedereen kan binnenlopen, en een ontvangstplek voor bijeenkomsten of vergaderingen. Dit alles speelt zich af in een bijzondere ambiance: een rijksmonument uit 1549 met een grote stadstuin omsloten door de historische stadsmuur en drogenapstoren. Vrijwilligers die reeds bij Dat Bolwerck zijn aangesloten ervaren een zinvolle bijdrage aan het maatschappelijk en culturele leven van Zutphen. En tegelijkertijd zou dat Bolwerck niet bestaan zonder deze enorme vrijwillige inzet. 

Binnen dat Bolwerck zijn er diverse en veelzijdige vrijwillige functies te vervullen, bijvoorbeeld gastheer/vrouw tijdens cursussen, concerten en lezingen, gidswerk tijdens de tentoonstellingen, facilitaire dienstverlening. Op dit moment werken er 30 vrijwilligers met veel plezier samen en kunnen nieuwe vrijwilligers op hun steun rekenen.

Dat Bolwerck wil graag zijn vrijwilligersteam uitbreiden. Zin om een bijdrage te leveren? Genieten van de unieke omgeving en als vanzelf de muziek en andere bijzonderheden meebeleven? Er is plek voor vrijwilligers in verschillende soorten activiteiten. Er wordt altijd gezocht naar de beste match tussen wat bij jou past en wat er nodig is in Dat Bolwerck. Zo werk je samen in een klein team en hebt een vaste aanspreekpersoon. In de eerste periode doe je mee in verschillende teams om elkaar goed te leren kennen. Daarna worden afspraken gemaakt over de werkzaamheden die het best passen. De werkzaamheden variƫren van gastheer/gastvrouw tot begeleidend werk bij bijvoorbeeld concerten of cursussen.

Dat Bolwerck verzorgt een veelzijdige en goede inwerkperiode, waarin het mogelijk is om meerdere taken te onderzoeken. Regelmatig worden er trainingen voor vrijwilligers aangeboden. Nieuwsgierig geworden? Stuur dan een mailtje aan operationeel manager Nicole Bicker, nicole@datbolwerck.nl. Vertel daarin wat je zou willen doen en stuur ook een kort cv mee. Bij vragen kan je ook bellen met Nicole Bicker (06 - 149 659 03) of Marleen Rinia (06 - 110 522 54). Na ontvangst van de sollicitaties zal een ontvangstbevestiging en uitgebreidere informatie over de mogelijke taakgebieden gestuurd worden. Daarna volgt een intakegesprek met de coƶrdinator vrijwilligers.