Hoofdtrainer Erik Wolsink met de selectie van KVZ. Foto: PR
Hoofdtrainer Erik Wolsink met de selectie van KVZ. Foto: PR

KVZ door met Erik Wolsink

ZUTPHEN - Vorige week maakte het bestuur van korfbalvereniging KVZ bekend dat hooftrainer Erik Wolsink ook volgend seizoen de selectie van KVZ blijft trainen en coachen. De club hoopt met het aanblijven van Erik Wolsink de ingezette stijgende lijn door te zetten. In de veldcompetitie staat het vlaggenschip van KVZ halverwege de competitie bovenaan. In het verkorte zaalseizoen zijn zowel KVZ 1 als 2 goed uit de startblokken met twee overwinningen op rij.

Erik Wolsink over de selectie van KVZ: “De selectie staat er op dit moment goed op. Een hechte en talentvolle groep die nog volop kan groeien. Met promotie, in de zaal en op het veld, als het absolute doel.” Naast het trainen en coachen van de selectie zal Erik zijn kennis, ervaring en passie ook inzetten bij het begeleiden van de jeugdtrainers van KVZ.

Zaterdag 4 februari speelde de selectie van KVZ de eerste wedstrijden van het verkorte zaalseizoen uit. Zowel KVZ 1 als KVZ 2 namen de punten mee terug naar Zutphen. Afgelopen zaterdag speelden beide ploegen sinds lange tijd weer voor eigen publiek in de Hanzehal. KVZ 2 won in eigen huis met 18-17 nipt van Wez Handich / Dow. Ook KVZ 1 maakte er een spannende wedstrijd van tegen HHV 1. In de eerste helft hadden de korfballers van KVZ moeite met afronden en bleef de marge beperkt tot twee treffers. De tweede helft was veel beter en scherper. De KVZ-ers kwamen los en pakten de winst met een mooie eindstand van 20-13.