Pascaline Kruijer overhandigt namens de Bibliotheek symbolisch het jaarlidmaatschap aan mevrouw Wiarda. Foto: PR
Pascaline Kruijer overhandigt namens de Bibliotheek symbolisch het jaarlidmaatschap aan mevrouw Wiarda. Foto: PR

Gouden Boekenleggers bij de
Bibliotheek gevonden

ZUTPHEN/WARNSVELD/GORSSEL - In de kerstvakantie was er een leuke winactie voor leden bij alle vestigingen van Graafschap bibliotheken. Leden konden een zogenaamde ‘Gouden Boekenlegger’ vinden in een van de boeken uit de collectie. Leden die zo’n boekenlegger vonden, wonnen een gratis jaarlidmaatschap. Inmiddels zijn alle winnaars bekend. 

Winnaars gratis lidmaatschap
Bij de vestiging in Zutphen vond de heer Disselhorst de boekenlegger. Hij besloot het abonnement te doneren aan het praathuis van de kerk.

Mevrouw Vrossink vond de boekenlegger in Warnsveld. Zij was blij verrast om als trouw lid een extraatje te winnen. Helemaal omdat ze eens een totaal ander boek koos dan de streekromans die ze normaal leest. 

De winnares in Gorssel, mevrouw Wiarda, vertelt: “Door drukte op mijn werk was ik pas halverwege een boek. Ik ging snel naar de bibliotheek om mijn reservering te verlengen. Daar bleek het boek inmiddels gereserveerd. Dat vond ik jammer maar ik besloot een ander boek mee naar huis te nemen. Grappig genoeg dacht ik eerst dat iemand zijn boekenlegger was vergeten. Ik schonk er geen aandacht aan en ik deed de boekenlegger bij het oud papier. Gelukkig zag mijn man op tijd dat het ging om de ‘Gouden Boekenlegger.’ Mijn man riep enthousiast: 'Je hebt een prijs gewonnen!’”.

Over de Bibliotheek
Graafschap bibliotheken bedacht deze leuke actie voor trouwe leden, gericht op fanatieke boekenlezers. Rond 1900 ontstonden de eerste openbare bibliotheken in Nederland vooral als plaats waar mensen konden lezen en studeren.

Vandaag de dag is de Bibliotheek zo veel meer dan ‘een huis van boeken.’ De Bibliotheek maakt zich sterk voor: een geletterde samenleving, participatie in de informatiesamenleving en een leven lang leren. Iedereen is er welkom!