Waldy van Geenen presenteert 5 Dagen. Foto: Hans Tak
Waldy van Geenen presenteert 5 Dagen. Foto: Hans Tak

NPO Radio 1 vijf dagen te gast in Vorden

NPO Radio 1 vijf dagen te gast in Vorden

VORDEN - Vorden staat deze week maar liefst vijf dagen centraal in het nieuwe radioprogramma ‘5 Dagen’ met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Joris Kreugel. Dit programma is sinds begin dit jaar op maandag tot en met vrijdag van 20.00 tot 20.30 uur te beluisteren op NPO Radio 1.

Door Jan Hendriksen

‘5 Dagen' is een samenwerking tussen de NTR en PowNed. Het wordt uitgezonden vanuit de opvallende gele mobiele uitzendbus, die vijf dagen lang te vinden is op de kerkplein van de Christus Koningkerk aan het Jebbink. Daar wordt met inwoners gesproken over lokale kwesties en worden persoonlijke verhalen verteld door Vordenaren, naar aanleiding van het nieuws. De radiomakers hebben mede voor Vorden gekozen omdat de Christus Koningkerk tot één van de tien te sluiten kerken van de parochie De Twaalf Apostelen behoort. Naast pastoor Harry Scheve worden ook andere (Vordense) betrokkenen geïnterviewd. En ook bewoners die op een andere manier invulling geven aan geloof en aan zingeving komen aan bod. Een grote kans dus dat men deze week een bekende op NPO Radio 1 hoort. Met interessante verhalen naar aanleiding van lokaal nieuws. Er komen vijf persoonlijke verhalen bij het nieuws aan bod, één hoofdpijndossier en een zaak die de gemoederen flink bezighoudt. Dit keer is dat het protest tegen het plan om windmolens neer te zetten bij het naburige Keppel en Eldrik. Verder wordt één prachtig burgerinitiatief besproken en uitgevoerd.

De informatieve radiozender NPO Radio 1 wil met ‘5 Dagen' meer nieuws brengen uit de regio. Vanwege corona is de mobiele studio niet voor publiek toegankelijk.

Vijf dagen lang staat de opvallende gele uitzendbus van het radioprogramma ‘5 Dagen’ voor de Christus Koningkerk. Foto: PR