Géén Effata-viering op 11 december

ZUTPHEN - De Nederlandse bisschoppen hebben besloten de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk uit te breiden. Dit in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronaviruspandemie. In de RK-Kerk worden voorlopig na 17.00 uur geen vieringen gehouden. Dit betekent dat de voor 11 december geplande Effata-viering in de St. Jan te Zutphen géén doorgang kan vinden. 

Andere data 2022
Met ingang van 2022 zullen de Effata-vieringen niet meer op de tweede, maar op de derde zaterdag van de maand plaatsvinden, te beginnen op 15 januari. Het doorgaan van deze viering is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Voor meer informatie: g.spekkink@12apostelen.nl of l.vandekam@12apostelen.nl.


Terug naar 1,5 meter in het Odensehuis

ZUTPHEN - Gezien de stijgende besmettingscijfers is ook het Odensehuis genoodzaakt de maatregelen weer aan te scherpen. Zo houdt men zich weer aan de 1,5 meter afstand en dragen medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers mondkapjes. Tot nader bericht zal er ook geen Salon op Zondag meer zijn. Maar men probeert ondanks dit het accent te leggen op het behouden van de gezellige sfeer. Zo gaan de activiteiten voor de deelnemers gewoon door met inachtneming van de maatregelen.

Het Odensehuis biedt mensen met geheugenproblemen en hun naasten een ontmoetingsplek en diverse activiteiten aan. Maar ook buurt is welkom voor een kop koffie of thee op de inloopochtenden/middagen. 


www.odensehuiszutphen.nl

Alzheimer Café Zutphen geannuleerd

ZUTPHEN - In het Alzheimer Café is de fysieke ontmoeting heel belangrijk voor de bezoekers. Echter wordt vanwege corona nu gevraagd om onze sociale contacten drastisch in te perken. Daarom zijn er na 17.00 uur geen bijeenkomsten. Hierdoor kan in december geen volwaardig programma geboden worden en is besloten het geplande Alzheimer Café van 15 december te annuleren.

Als men interesse heeft in de nieuwsbrief, kan men een mail sturen naar: alzheimercafe.zutphenvorden@alzheimervrijwilligers.nl
Als men behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, kan men gratis bellen naar De DementieLijn (dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur): 0800-5088. Meer info op alzheimer- nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411.