Kerstfestival in de Walburgiskerk 2020. Foto: Tim Wengelaar

Kerstfestival in de Walburgiskerk 2020. Foto: Tim Wengelaar

Kerstfestival in de Walburgiskerk

ZUTPHEN -  Ook dit jaar organiseert de Walburgiskerk een kerstfestival. Op 17 december staan er zo’n 20 versierde kerstbomen opgesteld en is de kerk geopend van 11 tot 18.00 uur. Om 15.00 uur wordt de kaarsenkroon aangestoken, wordt er muziek gemaakt, worden er kerstverhalen voorgelezen en is er chocolademelk te verkrijgen.

Iedereen kan meedoen. Maatschappelijke organisaties worden uitgenodigd een boom te versieren, geheel naar eigen wens, met aandacht voor de eigen maatschappelijke organisatie. In de kerk staat een boom klaar en een doos met elektrische kaarsjes. De boom kan worden opgetuigd in de periode 13 tot en met 15 december. Op 16 december wordt het kerstfestival geopend met een besloten bijeenkomst voor vrijwilligers en allen die een boom hebben opgetuigd. Ook worden goede amateurs uitgenodigd om in het koor van de kerk in de namiddag muziek te komen maken: zang, snaarinstrumenten, blazers, accordeon etc. Veel is er mogelijk. Opgave kan bij Marleen Esseveld via info@walburgiskerk.nl.

Met de huidige coronamaatregelen is de Walburgiskerk alleen toegankelijk na een check van de QR-code. De entree voor kinderen is gratis; voor volwassenen is de entree 4 euro per persoon.