Be Quick aanvaller Joey Parauti wordt gelanceerd door Joey Steenbergen. Foto: Thijs Brouwers

Be Quick pakt winst tegen Vroomshoopse Boys

ZUTPHEN - Tweedeklasser Be Quick kreeg afgelopen zaterdag de Vroomshoopse Boys op bezoek. Met een vroege treffer door Melvin Everts werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Be Quick, al had de thuisploeg het eerder in het slot moeten gooien.

De gasten uit Overijssel kwamen sterk uit de startblokken tegen het team van hoofdtrainer Wilco Klop. Bij een vlot kloppende aanval werd een van hun middenvelders al in de tweede minuut in stelling gebracht, maar de bal ging in kansrijke positie voorlangs het doel van Omer Demirci. Be Quick nam de wedstrijd over, won in de volgende fase vrijwel elk persoonlijk duel en spelmaker Joey Steenbergen zorgde constant voor dreiging. De spitsen van Be Quick wisten wel raad met de vaak bekeken en loepzuivere passes. In de tiende minuut belandde een vrije trap van Joey Steenbergen op het hoofd van verdediger Melvin Everts, die vanaf een meter of elf onberispelijk raak kopte: 1-0. Met deze voorsprong op zak probeerde Be Quick door te pakken, maar miste de scherpte in de afronding. Na een slotoffensief van de bezoekers, welke werd gepareerd door de goed staande verdediging, konden de drie punten uiteindelijk over de streep worden getrokken.
Met dit welkome resultaat én een wedstrijd minder gespeeld houdt de club de middenmoot in het vizier en kan daarbij aansluiting vinden door komende week te winnen tegen PH 1 in Almelo.