Gespreksleiders Martijn Vellekoop en Irma Pijpers van cursus Vieren. Foto: PR

Gespreksleiders Martijn Vellekoop en Irma Pijpers van cursus Vieren. Foto: PR

Gratis cursus over betekenis van vijf bekende feesten

ZUTPHEN - De Kerstdagen komen weer in zicht. Voor wie nieuwsgierig is naar de grote vragen van het leven en het christelijke geloof, start in Zutphen binnenkort de cursus Vieren. In vijf ontmoetingen leren deelnemers de achtergronden van vijf feesten kennen en ze onderzoeken de levenswijsheid van deze feesten voor het leven nu. Meer informatie is te vinden op www.cursusvieren.nl/zutphen.

De cursus Vieren is een open en vrije kennismaking met het christelijke geloof, georganiseerd door de Protestantse Gemeente Zutphen. De cursus steekt in bij de christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Hemelvaart. De cursus is bedoeld voor mensen van circa 25 tot 40 jaar die weinig of niets met de kerk hebben. Deelname is gratis. De eerste avond is op donderdag 9 december, met kennismaking en een gesprek over Kerst. Daarna kunnen deelnemers beslissen of ze ook aan het vervolg meedoen. Uiteraard wordt er rekening behouden met maatregelen tegen corona.

In gesprek over levensvragen
Samen met gespreksleiders Irma Pijpers en Martijn Vellekoop duiken de deelnemers in grote levensvragen, zoals: Hoe vind je verdieping als je leven druk is? Hoe leef je ten volle? Waarom vieren we Kerst? Wat geeft je kracht om door te gaan als het tegenzit? Aan de hand van interessante filmpjes, een magazine en kleine oefeningen onderzoeken de deelnemers welke weg zij hiermee zelf willen gaan. Openheid en respect voor elkaars mening staan voorop.

De cursus Vieren staat voor mooie ontmoetingen, diepe gesprekken en gezelligheid. De deelnemers praten door over het leven, over het christelijke geloof en over hun eigen keuzes. De eerste bijeenkomst is in De Wijngaard, Wilhelminalaan 3 in Zutphen. Opgeven kan via de website.