FC Zutphen op bezoek in Zetten bij Excelsior

ZUTPHEN - FC Zutphen speelt zaterdag 23 oktober om 15.00 uur op sportpark de Leijgraaf in Zetten tegen Excelsior. Zij staan op de achtste plaats met 4 punten uit vier wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloor men bij koploper JVC Cuijk met 7-0. Maar daarbij moet wel vermeld worden dat de ploeg het grootste gedeelte van de wedstrijd met 10 man speelde vanwege een rode kaart. FC Zutphen moet er rekening mee houden dat Excelsior thuis lastig te kloppen is.

Nog diverse blessures
FC Zutphen heeft nog steeds te maken met diverse spelers die geblesseerd zijn. Afgelopen zaterdag waren dat Hidde Ruesink, Koen Hulleman en Timon Kuiper. Laatstgenoemde twee spelers konden nog een gedeelte van de wedstrijd mee doen. Maar bij de langdurig geblesseerden Jelle Macare, Niek Bakkerweerd, Floris de Boer en Jesse de Vries, voegde zich ook nog Hugo Groters met een sleutelbeenbreuk. De verwachting is dat komende tijd zo langzamerhand deze spelers weer kunnen in stromen te beginnen met Jesse de Vries, die vanwege een kruisbandoperatie een jaar uit de running is geweest.

Sterke serie van FC Zutphen
Hopelijk kunnen de Zutphenaren de sterke serie van afgelopen weken door zetten. Met de volle winst en een doelsaldo van + 18 na 4 wedstrijden, mag je van een sterk begin spreken. Toch staat de ploeg niet bovenaan omdat JVC Cuijk een doelsaldo heeft dat 2 doelpunten beter is. Daarnaast liggen ploegen als ESA, Dieren en Eerbeekse boys op de loer. Het zal dus nog een harde strijd worden om de 1e periode binnen te halen.

Andere selectieteams
Het 2e elftal speelt thuis tegen ESA en de JO-23 en JO-19 spelen uit tegen Dierense boys en Concordia Wehl. Ook deze teams moeten dus weer vol aan de bak. De competitie is zo weer in volle gang en over een paar weken zullen de eerste beslissingen vallen. Daar tussendoor wordt nog voor de beker gespeeld, waarbij FC Zutphen voor de beker aantreedt tegen eersteklasser Tubantia. Er liggen dus nog mooie wedstrijden in het verschiet.