Gratis cursus voor mantelzorgers: omgaan met dementie

ZUTPHEN - Deze cursus van vijf bijeenkomsten geeft mantelzorgers de gelegenheid ervaringen met andere mantelzorgers te delen en van elkaar te leren. Aan de hand van een aantal thema’s wordt ieders situatie besproken. Het is de bedoeling om samen de zin en betekenis van mantelzorg te ontdekken. De gespreksgroep vindt plaats op maandagavond en de bijeenkomsten duren anderhalf uur.

De eerste cursus is ter kennismaking, waarna in de andere vier de volgende onderwerpen aan bod komen: 'Waarom bent u mantelzorger en zorgt u voor uw naaste?', 'Balans in de mantelzorg en grenzen stellen', 'Omgaan met de achteruitgang van uw naaste en het levenseinde' en 'Waar haalt u de kracht voor de mantelzorg vandaan?'.

De cursussen vinden plaats op 1 november, 15 november, 29 november, 6 december en 13 december van 19.00 tot 20.30 uur in het Odensehuis aan de Martinetsingel 60 in Zutphen. Er zijn geen kosten aan verbonden. De kring staat onder leiding van Henri Knol, geestelijk verzorger en wordt gefaciliteerd door ‘Willem' het centrum voor levensvragen in Twente en de Achterhoek.

Opgave kan per telefoon of mail bij Ien Spallek, coördinator Odensehuis (info@odensehuiszutphen.nl of 06 - 249 543 43) of Henri Knol, geestelijk verzorger, leider gesprekskring (h.knol@szmk.nl of 06 - 579 893 49).