Excursie Bomenstichting Zutphen naar Rhederoord

ZUTPHEN - Bomenstichting Zutphen e.o. organiseert op zondag 24 oktober een bomenexcursie voor donateurs en andere boomliefhebbers naar Rhederoord, een prachtig en zeer boomrijk park nabij Rheden. Indien de tijd het toelaat wordt ook een bezoek gebracht aan een eveneens boomrijk deel van het dorp Ellecom. 

Landgoed Rhederoord is een in de 18e en 19e eeuw ontwikkeld kasteelpark met gemengde bossen, boomrijke weiden en boomgroepen. Van een groot aantal boomsoorten zijn hier prachtige en oudere exemplaren en groepen te zien, onder andere van mammoetboom, goudtaxus, nootkacipres, zilverlinde, tulpenboom, moseik, tamme kastanje, esdoorn en veel oude eiken en beuken. Ook in Ellecom zijn fraaie bomen van diverse soorten te bewonderen. Het vertrek is om 13.00 uur per auto vanaf de parkeerplaats bij station Zutphen. Aankomst Rhederoord 13.30 uur. De wandeling op Rhederoord duurt circa anderhalf uur. Rond 15.00 uur is er pauze met thee/koffie in Koetshuis Rhederoord. Afhankelijk van de belangstelling, wordt daarna nog een bezoek van circa drie kwartier gebracht aan het boomrijke centrum van Ellecom. De verwachting is om 17.00 uur weer terug te zijn in Zutphen. 

Aanmelden kan via info@bomenstichtingzutphen.nl.. Vermeld hierbij of u met eigen vervoer gaat of wil meerijden met een auto. Indien men met eigen auto gaat, laat de organisatie dan weten of andere deelnemers mee kunnen rijden.

Meerijders wordt verzocht een bijdrage te betalen aan de chauffeur voor de reiskosten.