Voorzitter Mariska Rijneveld (r) van Rotary Rio aan de IJssel overhandigt symbolische cheque aan Liesbeth van Rijn, coördinator Taalhuis. Foto: PR
Voorzitter Mariska Rijneveld (r) van Rotary Rio aan de IJssel overhandigt symbolische cheque aan Liesbeth van Rijn, coördinator Taalhuis. Foto: PR

Opbrengst Martinetlezing voor Taalhuis

ZUTPHEN - Voorzitter Mariska Rijneveld van Rotary Rio aan de IJssel overhandigde op 11 oktober een symbolische cheque aan Liesbeth van Rijn, coördinator Taalhuis.

Rotary Rio aan de IJssel organiseerde in 2019 voor het eerst de jaarlijkse Martinetlezing, deze keer door kunsthistoricus en -detective Arthur Brand. Helaas kon door corona in 2020 en 2021 geen vervolg gegeven worden aan deze succesvolle start. De Rotaryclub kijkt ernaar uit om de lezing in 2022 weer te organiseren en zo de traditie voor te zetten.

De opbrengst van de Martinetlezing 2019 was 1000 euro en die wordt geschonken aan Graafschap bibliotheken. De bibliotheek heeft besloten dat zij dit wil inzetten voor het Taalhuis.

Voorzitter Mariska Rijneveld: “Hoe mooi is het dat we met het organiseren van de Martinetlezing door een interessante schrijver, bij kunnen dragen aan het goede werk van het Taalhuis. De plek waar mensen beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken. Dat maakt voor mensen echt verschil in hun leven. We zijn blij dat we de bibliotheek hierin kunnen ondersteunen.”

Taalhuiscoördinator Liesbeth van Rijn: “Dankzij deze bijdrage van Rotary Rio aan de IJssel hebben we ‘Het concert voor nieuwkomers’ kunnen realiseren. Door de prachtige muziek en de heldere Nederlandse teksten werd benadrukt wat taal los kan maken. Je kunnen uitdrukken, ertoe doen en meedoen in de samenleving, dat is waar het om gaat.”