Medewerks van Avidens. Foto: PR
Medewerks van Avidens. Foto: PR Marc Roos

RegioBank bij Advisens in Zutphense binnenstad
uitkomst voor particulieren en ondernemers

ZUTPHEN - Op een prettige en heel persoonlijke manier bankzaken doen in de Zutphense binnenstad; dit kan sinds afgelopen zomer bij Avidens. Het financieel adviesbureau voor particulieren en kleine ondernemers heeft in zijn nieuwe pand aan de Turfstraat 41 ook een RegioBank-functie.

Door Rudi Hofman

Bij de RegioBank kunnen klanten bijvoorbeeld eenvoudig en snel een betaal- of spaarrekening openen, contant geld opnemen en geld storten. “We zijn bemiddelaar voor de bank en hebben ook een kasfunctie. Geld pinnen is bij ons niet mogelijk. Dat kan op diverse andere locaties in de binnenstad wel”, zegt Arthur Janssen van Advidens. 

De RegioBank werkt met zogenoemde zelfstandig adviseurs - in heel het land zijn er momenteel meer dan 530 actief. Bij Advidens in Zutphen is de leiding over de RegioBank-activiteiten in handen van manager Paulien Westra. 

Muntgeld
Janssen ziet de bankfunctie die zijn bedrijf erbij heeft gekregen als een waardevolle toevoeging voor zijn klanten. “Dat blijkt in de praktijk ook. Zo hebben bijvoorbeeld verschillende winkeliers uit de binnenstad ons al weten te vinden. Voor hen is het erg handig dat ze nu dichtbij een plek hebben waar ze muntgeld kunnen krijgen en hun dagomzet kunnen afstorten.”

Persoonlijk contact met de klant heeft de Regiobank hoog in het vaandel, weet Janssen. Vandaar ook de kasfunctie. Het is, zo is de gedachte, nu eenmaal prettiger om informatie in te winnen tijdens een gesprek waarbij je de ander in de ogen kunt kijken dan dat je een mailtje moet sturen of alleen telefonisch contact hebt.

Zilvervloot Sparen
Ouders en grootouders die voor hun (klein)kinderen een Zilvervloot Sparen-rekening willen afsluiten bij de RegioBank, krijgen van Janssen het dringende advies dit vóór 1 november te doen. Daarna vervalt de aantrekkelijke bonusrente op deze spaarrekening voor de doelgroep 0 tot 18 jaar. De bonusrente kan afhankelijk van de looptijd oplopen tot 10 procent van het totaal gespaarde bedrag.

De RegioBank noemt zichzelf ‘de buurtzame bank'. De bank wil een vertrouwd gezicht zijn in de buurt en ook bijdragen aan een leefbare buurt. 

Janssen: "Als er mensen zijn die in de gemeente Zutphen een mooi sociaal project willen opzetten, dan kunnen ze dat aan ons voorleggen en bekijken wij als RegioBank in samenwerking met het Oranjefonds of we dit gedeeltelijk kunnen sponsoren.”

‘Dixon-pand’
Arthur Janssen stond in 2001 met mede-eigenaar Paul van Disseldorp aan de wieg van Advisens. Zij begonnen destijds aan de Zaadmarkt en verhuisden in 2003 naar de Nieuwstad. Sinds kort fungeert het voormalig Dixon-pand, dat volledig is opgeknapt en gerenoveerd, als onderkomen voor het financieel adviesbureau inclusief de RegioBank.

Het team van Advisens/RegioBank bestaat uit tien personen. Advisens biedt financieel advies aan particulieren en kleine ondernemers. De dienstverlening varieert van hypotheekadvies tot gezins- en bedrijfsverzekeringen, van financieel advies bij echtscheidingen tot startersleningen en van financial lease of geld lenen met persoonlijk advies. “We staan ook voor bedrijven klaar om hun zakelijke krediet of zakelijk onroerend goed te financieren”, vult Janssen aan.


www.advidens.nl

In het nieuwe pand van Advidens aan de Turfstraat in Zutphen kunnen klanten ook bankzaken doen bij de RegioBank. Eigen foto