Afsluiting tuinseizoen Overtuin

Afsluiting tuinseizoen Overtuin

WARNSVELD -  Zondag 17 oktober is de Overtuin voor de laatste keer dit jaar opengesteld. De in 1832 aangelegde tuin in de landschapsstijl ziet er in de herfst prachtig uit. Zo staat de monumentale kastanjeboom, die dateert van de tuinaanleg, als een kathedraal in de tuin. De oude Japanse esdoorn kleurt dieprood en samen met de donkerroze struikhortensia ervoor geeft het een schitterende aanblik.

Een ander een fraai tafereel is de recent verkregen zandstenen tafel bij de Chinese blauwe regen. Deze historische tafel stond vroeger in de kloostertuin in Zutphen en heeft nu na jaren in de opslag te hebben gestaan een plek gekregen in de tuin.

In de galerie is de expositie Verstilde Verhalen van Miriam Verbeek voor de laatste dag te bezichtigen. Miriam Verbeek, die aanwezig is, is gespecialiseerd in het vilten van wol die ze verwerkt tot unieke viltpanelen. Daarbij maakt ze gebruik van verschillende zelf ontwikkelde vilttechnieken. De natuur verwondert, ontroert en is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar. Het werk dat in de Overtuin te zien is, bestaat uit kleurige viltpanelen van verstilde bossen en kleine werken van plantvormen in combinatie met silhouetten van mensen. 

De tuin is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Entree voor Vrienden van de Overtuin vrij, overige bezoekers betalen 3 euro.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575 - 559 989