Alzheimer Café Zutphen over rechtsbescherming bij dementie

Alzheimer Café Zutphen over rechtsbescherming bij dementie

ZUTPHEN - In het Alzheimer Café komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen. Daarna kunnen bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.  Op woensdag 20 oktober staat de bijeenkomst in Het Bornhof (Hobbemakade 246) in het teken van 'De notaris en mensen met dementie'. Notaris Gertjan Hulleman uit Vorden zal deze avond ingaan op rechtsbescherming bij dementie.

Onderwerpen als mentorschap, curatorschap en het levenstestament komen aan de orde. Het komt regelmatig voor dat mensen met dementie hun rechtsbescherming niet hebben geregeld, toen zij dat nog konden. Dan is het verstandig om dat alsnog in orde te maken. Familieleden, buren, vrienden en zorgverleners bieden sociale bescherming. Maar ook juridische bescherming van iemand met dementie is belangrijk. Sociale bescherming en rechtsbescherming vullen elkaar aan en lopen in elkaar over. Inloop en koffie/thee vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Tijdens deze avond blijven de basisregels van kracht, conform de RIVM richtlijnen. Bij binnenkomst is de CoronaCheck niet noodzakelijk. Wel wordt u verzocht persoonsgegevens te registreren.

Wie interesse heeft in de nieuwsbrief, kan een mail sturen naar: alzheimercafe.zutphenvorden@alzheimervrijwilligers.nl. Wie behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, kan gratis bellen naar De DementieLijn. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088. Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel 06-135 144 11.